Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Isteni dobostorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

7 tojás
1 csipet só
7 púpozott evőkanál kristálycukor
7 púpozott evőkanál átszitált liszt

Krém:

4 egész tojás
20 dkg kristálycukor
10 dkg étcsokoládé
20 dkg vaj
kevés rum

Dobostető:

15 dkg porcukor
2 tk ecet
2 tk vaj
víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A krémmel kezdjük: gőz felett felverjük a tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrokat. Megolvasztjuk a csokit, és hozzákeverjük. Levesszük a gőzről, és belekeverjük a kakaót és a rumot (vagy aromát). Teljesen kihűtjük hűtőben.
2. Elkészítjük a piskótát: a tojássárgákat felverjük a fele cukorral. A tojásfehérjéket felverjük a sóval és a másik fele cukorral. Óvatosan hozzákeverjük a lisztet a sárgájás krémhez, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojáshabot. 3 részre osztjuk a masszát, és vékony lapokat sütünk belőle sütőpapíros gáztepsiben.
3. A kihűlt krémhez hozzákeverjük az előzőleg habosra kevert vajat, majd visszatesszük a hűtőbe.
4. A piskótákat hosszában elfelezzük, és kiválasztjuk a legszebbet: ez lesz a teteje. Felvágjuk srégen, hogy háromszög alakú szeletek legyenek.
5. Elkészítjük a karamellt a tetejére: átszitáljuk a porcukrot, és annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen csak el lehessen vele keverni. Hozzáadjuk az ecetet és a vajat, és közepes lángon kevergetjük, amíg el nem párolog a víz (kb. negyed óra). Amikor szép borostyán sárga, óvatosan, vajas pengéjű késsel kenjük el a háromszögeken.
6. A krémet verjük fel még egyszer, hogy jó habos legyen, majd kenjük meg vele az 5 db piskótalapot, és tegyük rá a dobostetőket.
7. Díszítsük ízlésünk szerint. Jó étvágyat!

Alternatív elkészítés

Ez a legkedvencebb süti és tortareceptem, mindenkinek meleg szívvel ajánlom! Egyszerűen isteni! És így, hogy nem kör alakú, gyorsabban is megvan, ám az ízéből cseppet sem von le! :)
Isteni dobostorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
54 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!