Isteni dobostorta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Dobostető:
Elkészítés
Elkészítés
2. Elkészítjük a piskótát: a tojássárgákat felverjük a fele cukorral. A tojásfehérjéket felverjük a sóval és a másik fele cukorral. Óvatosan hozzákeverjük a lisztet a sárgájás krémhez, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojáshabot. 3 részre osztjuk a masszát, és vékony lapokat sütünk belőle sütőpapíros gáztepsiben.
3. A kihűlt krémhez hozzákeverjük az előzőleg habosra kevert vajat, majd visszatesszük a hűtőbe.
4. A piskótákat hosszában elfelezzük, és kiválasztjuk a legszebbet: ez lesz a teteje. Felvágjuk srégen, hogy háromszög alakú szeletek legyenek.
5. Elkészítjük a karamellt a tetejére: átszitáljuk a porcukrot, és annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen csak el lehessen vele keverni. Hozzáadjuk az ecetet és a vajat, és közepes lángon kevergetjük, amíg el nem párolog a víz (kb. negyed óra). Amikor szép borostyán sárga, óvatosan, vajas pengéjű késsel kenjük el a háromszögeken.
6. A krémet verjük fel még egyszer, hogy jó habos legyen, majd kenjük meg vele az 5 db piskótalapot, és tegyük rá a dobostetőket.
7. Díszítsük ízlésünk szerint. Jó étvágyat!
Alternatív elkészítés
Isteni dobostorta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Dobostető:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. Elkészítjük a piskótát: a tojássárgákat felverjük a fele cukorral. A tojásfehérjéket felverjük a sóval és a másik fele cukorral. Óvatosan hozzákeverjük a lisztet a sárgájás krémhez, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojáshabot. 3 részre osztjuk a masszát, és vékony lapokat sütünk belőle sütőpapíros gáztepsiben.
3. A kihűlt krémhez hozzákeverjük az előzőleg habosra kevert vajat, majd visszatesszük a hűtőbe.
4. A piskótákat hosszában elfelezzük, és kiválasztjuk a legszebbet: ez lesz a teteje. Felvágjuk srégen, hogy háromszög alakú szeletek legyenek.
5. Elkészítjük a karamellt a tetejére: átszitáljuk a porcukrot, és annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen csak el lehessen vele keverni. Hozzáadjuk az ecetet és a vajat, és közepes lángon kevergetjük, amíg el nem párolog a víz (kb. negyed óra). Amikor szép borostyán sárga, óvatosan, vajas pengéjű késsel kenjük el a háromszögeken.
6. A krémet verjük fel még egyszer, hogy jó habos legyen, majd kenjük meg vele az 5 db piskótalapot, és tegyük rá a dobostetőket.
7. Díszítsük ízlésünk szerint. Jó étvágyat!
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?