Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Dobostorta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Dobostorta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Dobostorták , Piskóták

Hozzávalók

kb. 16 szelethez

Töltelék

Tészta

  • 10 tojásfehérje (közepes méretű)
  • 50 g cukor
  • 10 tojássárgája (közepes méretű)
  • 250 g cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • Egy kevés reszelt citromhéj
  • 2 evőkanál víz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 200 g liszt

Karamell máz

  • 200 g cukor
  • 1 evőkanál citromlé

A tepsihez (40x30 cm)

  • Sütőforma (28 cm átmérőjű)
  • 6 lap sütőpapír (kb. 40x30 cm)

Elkészítés

Elkészítés

A cukrot és a vanillincukrot vízbe tesszük, felforraljuk, és a kb. két percig főzzük. A margarint és az átszitált kakaót keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel jól elkeverjük, a cukorszirupot lassanként hozzáöntjük. Utoljára a rumot adjuk hozzá, és a krémet (amely még folyékony) a hűtőszekrénybe helyezzük 2-3 órára, amíg kenhetővé válik.

Eközben a hat sütőpapír mindegyikére egy-egy 28 cm sugarú kört rajzolunk a sütőforma segítségével. A sütőt előmelegítjük.

A tojásfehérjét 50 g cukorral egy nagy keverőedényben keményre felverjük. A tojássárgáját egy nagy keverőedényben 1 percig a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra verjük. A 250 g cukrot, a vanillincukrot és a citromhéjat összekeverjük, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk, majd az egészet még egy percig verjük. Végül a vizet és a citromlevet is hozzáadjuk. A tojásfehérje habot a tojássárgája-masszához adjuk, a lisztet rászitáljuk, és rövid ideig a konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán keverjük. Sütőpapíronként 7-7 evőkanál tésztát a körforma közepére teszünk, ezt egyenletesen elsimítjuk. A sütőpapírt óvatosan tepsibe tesszük, és a tésztát megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 8 perc

A megsült tortalapokat sütőrácson hagyjuk kihűlni, a sütőpapírokat csak ezután vesszük le óvatosan. Az első tortalap tetejét vékonyan, kb. egy evőkanál krémmel megkenjük, majd rátesszük a következő lapot, és így tovább, de az utolsó lapot nem. A maradék krémmel megkenjük a torta oldalát.

Legvégül a cukrot a citromlével egy kis edényben, közepes lángon, kevergetés mellett melegítjük, amíg az nem karamellizálódik. A karamellt ráöntjük a legfelső tortalapra, és amíg meleg, addig 16 egyforma szeletre vágjuk egy étolajba mártott pengéjű késsel. Ezután a legfelső lapot visszahelyezzük a tortára.

Vélemények

Feedepatisserie

Feedepatisserie
2012.02.03. | 21:58

Dobos C. József isteni felfedezése (jobban mondva: a segédjéé). :)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!