Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eredeti dobos torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók a krémhez:

4 db tojás
20 dkg porcukor
23 és fél dkg teavaj
3 és fél dkg szilárd kakaómassza
3 és fél dkg kakaóvaj
20 dkg csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskóta:
6 tojássárgáját kikeverünk 5 dkg porcukorral, 6 db tojásfehérjét felverünk habnak, jó keményre 5 dkg porcukorral, utána összekeverjük a kikevert sárgájával, 10 dkg liszttel és 3 és fél dkg olvasztott vajjal.
1 db tortához 22 cm átmérőjű tortához kell 6 db piskótalap.
A krém:
A fenti 4 tojást, 20 dkg porcukrot gázon felverünk, és ha meleg, addig verjük a gázról levéve, amíg ki nem hűl. 23 és fél dkg vajat jól kikeverünk 1, 7 dkg vaníliás cukrot teszünk bele, 3 és fél dkg olvasztott kakaóval és 3 és fél dkg olvasztott kakaóval összekeverjük a 20 dkg felmelegített, puha állapotában lévő csokoládét is. Ezután a hideg tojásos masszával összeöntjük és jó átkeverés után 5 lapot összetöltünk, a hatodikat áthúzzuk dobos cukorral (karamellizált cukor) és 20 részre vágjuk.

Tálalás

20 szelet
Eredeti dobos torta Eredeti dobos torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!