Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dobos torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

10 db tojás
8 ek. liszt
2 ek. étkezési keményítő
10 ek. cukor
24 cm átmérőjű tortaforma alja

Krém:

8 db tojás
40 dkg cukor
20 dkg keserű csokoládé
1 üveg rumaroma
40 dkg vaj

Máz:

15 dkg kristálycukor
1 kk. citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

5 darab tojásból, a szokott módon piskóta lapokat sütünk a torta forma alján. 5 darab lap lesz. A másik 5 tojásból is hasonlóan 5 lapot sütünk, de nem tesszük őket egymásra, mert összeragadnak. Azért szoktam kétszer felverni a 10 tojást, hogy ne essen össze a piskóta massza.
Krém:
A cukrot az egész tojásokkal gőz felett felverem 15-20 perc alatt. Ha már jól átmelegedett, jó habos, akkor levesszük a gőzfürdőről, és hozzáadjuk az összetört csokoládét, illetve a kakaót. Amikor már szobahőmérsékletűre hűlt, akkor betesszük a hűtőbe 2-3 órára. A lágy vajat a jól kihűlt krémmel jó habosra keverjük. Megtöltjük a lapokat. Egyet félre teszünk, erre kerül majd a máz. A krémből is hagyunk a torta díszítéséhez.
Máz:
A cukrot felolvasztjuk, és ha már megkaramellizálódott, a tortalapra öntjük. Vajas meleg késsel bejelöljük a szeletek helyét, ráhelyezzük a torta tetejére, és ízlés szerint díszítjük.
Dobos torta Dobos torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
51 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!