Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Dobos torta

Nudlipamacs receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3698-nudlipamacs
Dobos torta
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Dobostorták , Piskóták

Hozzávalók

Piskóta

  • 5 db tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg liszt

Krém

Továbbá

  • 15 dkg kristálycukor
Nudlipamacs Nudlipamacs receptje

Elkészítés

Előkészítés

Vékonyan lekenjük olajjal a sütőlemezünket/ tepsinket, és vékonyan lelisztezzük.

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukor egyharmadával kikeverjük, a fehérjét félig felverjük, hozzáadjuk a maradék cukor felét, továbbverem, hozzáteszem a maradék cukrot is, s kemény habbá verem. Egy kevés fehérjehabbal lazítjuk a sárgája pépet, majd óvatosan belekeverjük a többit is.
Végül fakanállal belekeverjük az átszitált lisztet is.
Az előkészített lemezre 6 kerek lapot kenünk.
160 C-on készre sütjük, még melegen egy éles késsel alávágunk, hagyjuk kihűlni.
A legszebb lapot kissé "átnyújtjuk" egy sodrófával, ez lesz a sütemény teteje.
Vízgőzre feltesszük az egész tojásokat a kristály- és a vaníliás cukorral. Kb.: 40 C-ra hevítjük (akkor jó, ha kissé megcsípi az ujjunkat a meleg).
Robotgéppel kihűlésig habbá verjük.
Közben a vajat és a kakaóport is kihabosítjuk.
Ha a tojás felverődött, s a vaj habos lett a cukrost tojást vékony sugárban belecsurgatjuk a vajba.
5 lapot egyenletesen betöltünk, tetejét, s az oldalát vékonyan lekenjük a krémmel.
A cukrot teljesen felolvasztjuk.
Ráöntjük a 6. lap közepére, s egy kenőkés segítségével egyenletesen eloszlatjuk.
Egy vastag pengéjű késsel először félbevágjuk, majd negyedbe, s ezt addig ismételjük, amíg 16 szeletet nem kapunk. Fontos, hogy ne álljunk meg vágás közben, mert különben beleragadunk a cukorba.
Sorban felhelyezzük a szeleteket a tortára.

Tálalás

16 szelet készíthető ebből a mennyiségből.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Az oldalát fésűs kártyával díszíthetjük.
Minimum 1 éjszakát pihentessük, hogy jól összeérjenek az ízei!

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!