Dobos torta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Továbbá:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Végül fakanállal belekeverjük az átszitált lisztet is.
Az előkészített lemezre 6 kerek lapot kenünk.
160 C-on készre sütjük, még melegen egy éles késsel alávágunk, hagyjuk kihűlni.
A legszebb lapot kissé "átnyújtjuk" egy sodrófával, ez lesz a sütemény teteje.
Vízgőzre feltesszük az egész tojásokat a kristály- és a vaníliás cukorral. Kb.: 40 C-ra hevítjük (akkor jó, ha kissé megcsípi az ujjunkat a meleg).
Robotgéppel kihűlésig habbá verjük.
Közben a vajat és a kakaóport is kihabosítjuk.
Ha a tojás felverődött, s a vaj habos lett a cukrost tojást vékony sugárban belecsurgatjuk a vajba.
5 lapot egyenletesen betöltünk, tetejét, s az oldalát vékonyan lekenjük a krémmel.
A cukrot teljesen felolvasztjuk.
Ráöntjük a 6. lap közepére, s egy kenőkés segítségével egyenletesen eloszlatjuk.
Egy vastag pengéjű késsel először félbevágjuk, majd negyedbe, s ezt addig ismételjük, amíg 16 szeletet nem kapunk. Fontos, hogy ne álljunk meg vágás közben, mert különben beleragadunk a cukorba.
Sorban felhelyezzük a szeleteket a tortára.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Minimum 1 éjszakát pihentessük, hogy jól összeérjenek az ízei!
Dobos torta
Hozzávalók
Piskóta:
Továbbá:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Végül fakanállal belekeverjük az átszitált lisztet is.
Az előkészített lemezre 6 kerek lapot kenünk.
160 C-on készre sütjük, még melegen egy éles késsel alávágunk, hagyjuk kihűlni.
A legszebb lapot kissé "átnyújtjuk" egy sodrófával, ez lesz a sütemény teteje.
Vízgőzre feltesszük az egész tojásokat a kristály- és a vaníliás cukorral. Kb.: 40 C-ra hevítjük (akkor jó, ha kissé megcsípi az ujjunkat a meleg).
Robotgéppel kihűlésig habbá verjük.
Közben a vajat és a kakaóport is kihabosítjuk.
Ha a tojás felverődött, s a vaj habos lett a cukrost tojást vékony sugárban belecsurgatjuk a vajba.
5 lapot egyenletesen betöltünk, tetejét, s az oldalát vékonyan lekenjük a krémmel.
A cukrot teljesen felolvasztjuk.
Ráöntjük a 6. lap közepére, s egy kenőkés segítségével egyenletesen eloszlatjuk.
Egy vastag pengéjű késsel először félbevágjuk, majd negyedbe, s ezt addig ismételjük, amíg 16 szeletet nem kapunk. Fontos, hogy ne álljunk meg vágás közben, mert különben beleragadunk a cukorba.
Sorban felhelyezzük a szeleteket a tortára.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Minimum 1 éjszakát pihentessük, hogy jól összeérjenek az ízei!
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?