Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dobos torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

8 tojás
8 ek. cukor
8 ek. liszt

Krém:

9 tojás
22 dkg porcukor
10 dkg étcsoki
5 dkg tejcsoki
30 dkg margarin

Tetejére:

15 dkg cukor
pár csepp citromlé
1 kk. margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Összeállítjuk a piskótatésztát, majd fogjuk a kb. 23-25 cm átmérőjű kapcsos tortaformánkat, rárakjuk egy darab sütőpapírra és körberajzoljuk. A sütőpapírt rárakjuk egy lapos tepsire, a rajzolt kört pedig kitöltjük vékonyan piskótatésztával. Egyenletesen elkenjük és megsütjük. Ez a piskótalap lesz a torta teteje. A maradék piskótatésztát beleöntjük a kikent-kilisztezett kapcsos formába és megsütjük. Ha megsült kihűtjük, és négy lapra vágjuk.
A krémhez a csokikat lereszeljük, a tojásokat kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a csokit és gőz felett besűrítjük, kihűtjük. A margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a csokis masszát és alaposan kikeverjük. A krémmel betöltjük a négy piskótalapot, az oldalát és a tetejét is bekenjük.
A karamellás laphoz a margarint felolvasztjuk egy serpenyőben, hozzáöntjük a cukrot és a citromlevet, majd világosbarnára pirítjuk. Még forrón a sütőpapíron sütött lapra öntjük, gyorsan elsimítjuk, és 12 cikkre vágjuk. A torta tetejére rakjuk a cikkeket.
Dobos torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!