Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Dobos torta

MHKata receptje https://www.sutnijo.hu/profil/14451-mhkata
Dobos torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Dobostorták , Piskóták

Hozzávalók

Lapokhoz

  • 12 ek. liszt
  • 12 ek. cukor
  • 12 tojás
  • 15 dkg vaj

Krémhez

karamell tetőhöz

  • 15 dkg cukor
MHKata MHKata receptje

Elkészítés

Elkészítés

A lapokhoz a tojássárgáját összekeverjük a cukorral, a vajjal és a liszttel majd a kemény habbá vert fehérjét hozzáadjuk és 6 lapot sütünk belőle.
A krémet kikeverjük, majd egymásra helyezve bekenünk 5 lapot.
A dobos tetőhöz kisebb serpenyőben világosbarnára piritjük a cukrot és amíg még meleg ráöntjük a piskóta lapra, ami a 6-ik lap. Késsel bevágjuk torta szeletekre, de úgy hogy a karamellt teljesen átvágjuk, mert miután megkeményedik már nem lehet vágni, hanem törni fog.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!