Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromkrémes torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós piskóta:

16 dkg liszt
1 csipet só
6 db tojás
18 dkg kristálycukor
4 evőkanál hideg víz.

Krém:

20 dkg Rama margarin
15 dkg kristálycukor
3 dl habtejszín (tej)
1 citrom reszelt héjja és leve

Tetejére:

Szórócukor
csokivirág
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Kakaós piskóta:
Egy 20 x 28 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A sütőt előmelegítjük. A lisztet, a kakaóport, a sütőport, egy csipet sót egy tálba szitáljuk, összekeverjük. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a kristálycukor felével habosra keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá felverjük úgy, hogy kanalanként adjuk hozzá a hideg vizet, majd félidőben a maradék cukrot. Óvatosan a sárgájához keverjük a fehérjehabot, ne törjük össze. Végül részletekben hozzákeverjük a lisztes keveréket is. Tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 200 C fokon 25 perc alatt megsütjük. (Tűpróba). A tésztát kikapcsolt, nyitott ajtajú sütőben 5 percig pihentetjük, majd rácsra téve további 10 percig. Rácsra borítjuk, és konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni teljesen.
Krém:
A hideg habtejszín (tej) felével elkeverjük a pudingport, másik felét a vaníliás cukorral egy gyorsforralóban forrpontig melegítjük. Lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a csomómentesen elkevert pudingport. A tűzre visszatéve, kézi habverővel folyamatosan szép krémesre keverjük. (1 perc alatt kész). Hűlni hagyjuk, időnként megkeverjük. A Rama margarint kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a kihűlt pudingot, citromhéjat reszelünk bele, és savanyítjuk ízlés szerint a citrom levével.
Összeállítás:
A kihűlt piskótalapot vízszintesen 3 lapba vágjuk, megkenjük a krémmel a lapok között és körben is, hűtőbe tesszük és mikor áthűlt, díszítjük.
Citromkrémes torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!