sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Répatorta édes sajtkrémmel

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Répatorta édes sajtkrémmel

25 dkg sárgarépa
15 dkg barnacukor
15 dkg dió
5 tojás
10 dkg rétesliszt
1 citrom
negyed mokkáskanál őrölt fahéj
1 kiskanál Dr. Oetker Sütőpor
20 dkg Mascarpone (vagy vagy más tejszínes krémsajt)
5 dkg porcukor
1 ek narancs vagy citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A sárgarépát finomra reszeljük, a diót durvára törjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a répát, a durvára tört diót, a lereszelt citromhéjat, a fahéjat, a vaníliás cukrot, majd a liszttel elkevert sütőport. Ezután a répás-lisztes masszába óvatosan beleforgatjuk a tojások fehérjéből vert kemény habot.
A tésztát a kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben kb. egy óra alatt megsütjük.
A krémsajtot kikeverjük a porcukorral a citrom vagy narancslével, majd a kihűlt tortára kenjük.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!