Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Flódni (torta)

rIKkk receptje https://www.sutnijo.hu/profil/2347-rikkk
Flódni (torta)
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Egyéb torták , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

Tészta

  • 60 dkg liszt
  • 35 dkg margarin
  • 1 kk só
  • 7-8 dkg kristálycukor
  • 1 dkg élesztő
  • 2 dl hideg víz

a máktöltelékhez

  • 40 dkg kristálycukor
  • 2 dl víz
  • 50 dkg őrölt mák
  • 5 dkg mazsola

a diótöltelékhez

  • 40 dkg kristálycukor
  • 2 dl víz
  • 50 dkg őrölt dió
  • 5 dkg mazsola

az almatöltelékhez

  • 1,25 kg alma
  • 30 dkg kristálycukor
  • 6 dkg zsemlemorzsa
  • fél kk őrölt fahéj
rIKkk rIKkk receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, megsózzuk. A cukorral, az összemorzsolt élesztővel és a vízzel összegyúrjuk. Letakarva legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ezután 5 egyenlő részre osztjuk. Az egyiket belisztezett deszkán egy kb. 26 centi átmérőjű körré nyújtjuk, ügyelve, hogy szép szabályos legyen, ezért a tortakarikát ráfektetjük, s ennek mentén a tésztát körbevágjuk. A leeső részeket az egyik tésztacipóhoz gyúrjuk, ahogyan majd a többi maradékot is: ebből lesz a torta oldala, amihez a legtöbb tészta kell. Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 10 perc alatt világosra elősütjük. Ugyanígy még egy lapot sütünk, ezek ugyanis a torta közepére kerülnek, ahol nem sülnének meg.
A máktöltelékhez való cukrot a vízzel felforraljuk, majd a mákot, mazsolát belekeverjük, majd a tűzről levéve hűlni hagyjuk.
A diótölteléket ugyanígy készítjük el.
Egy 26 centi átmérőjű, lehetőleg szétszedhető tortaformát kikenünk margarinnal. Egy kerekre nyújtott tésztalappal - de nem az elősütöttel - az alját kibéleljük. A legducibb cipót hosszú téglalap alakúra nyújtjuk, és belülről a forma oldalához tapasztjuk. A diótölteléket rásimítjuk, vizes késsel elkenegetjük. Egy elősütött tésztakorongot ráfektetünk. Erre kerül egyenletesen a máktöltelék, amit a másik elősütött tésztával beborítunk.
Most jön az almatöltelék. Ehhez a gyümölcsöt meghámozzuk, durvára reszeljük, majd a többi hozzávalóval gyorsan összekeverjük. Az előzőekre rétegezzük, az utolsó, kerekre nyújtott tésztalapot ráfektetjük. A tésztaszélek találkozásánál jól összenyomkodjuk, nehogy a töltelék kifolyjon.
Előmelegített sütőben, kb. 220 fokon 35 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, és csak másnap szeleteljük fel. Tálaláskor a tetejét porcukorral meghinthetjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!