Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Alkalmi szív alakú torta

ReniBaba receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3076-renibaba
Alkalmi szív alakú torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb torták , Piskóták

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

  • 25 dkg Rama margarin
  • 2 cs rumpuncs puding
  • 5 dl tej
  • 20 dkg porcukor

Bevonás, díszítés

  • 30 dkg marcipán
  • 4 db marcipán rózsa és hozzá levelek
  • cukorgyöngyök
  • piros glazúr
ReniBaba ReniBaba receptje

Elkészítés

Előkészítés

A tojásokat megmossuk, kettéválasztjuk, a cukrot és a lisztet kimérjük. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. Szív alakú sütőforma kivajazása, lisztezése. Marcipán átgyúrása. Glazúr készítése.

Piskóta: A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét a fele kristálycukorral, a sárgáját a maradék cukorral habosítjuk. A tojássárgája habba fakanállal keverjük a fehérje habot, majd ehhez keverjük a liszttel elkevert sütőport. A tortaformába öntjük, és az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Krém: A pudingporokat egy kisebb edényben 1,5 dl tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet a porcukorral felfőzzük, és ehhez keverjük a pudingos pépet. Sűrűsödésig főzzük. Várjuk, meg míg kihűl, és akkor keverjük hozzá a kihabosított margarint.
A piskótát vágjuk 3 részbe, a krémmel töltsük be, kenjük le. Kb. 3 evőkanálnyit hagyjunk belőle és rakjuk a fagyasztóba 15 percre. Ezután a szív peremeit kicsit vágjuk le, hogy ne legyen sarka, gömbölyűbb, szebb legyen a szív. Átkenjük a meghagyott krémmel.
Bevonás, díszítés: A marcipánt kinyújtjuk akkorára, hogy a tortánkat befedje. Rásimítjuk, a felesleget levágjuk. A szív egyik felére glazúrból hullámos, összevissza vonalakat húzunk, mint a képen. A gyöngyöket felrakjuk, majd a marcipán rózsákat és leveleket is.

Tárolás

Hűtőben tárolandó.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!