Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Narancsos-sütőtökös virágszirom

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Narancsos-sütőtökös virágszirom
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb torták , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Tésztához

  • 300 g sütőtök (előkészítve)
  • 150 g lágy vaj vagy margarin
  • 4 tojás (közepes méretű)
  • 250 g porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 400 g búzaliszt
  • 3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez

Díszítéshez

  • Kevés tökmag

Elkészítés

Előkészítés

A sütőtököt cikkelyekre vágjuk, kimagozzuk, a gyümölcs húsát kivágjuk és lereszeljük. A vajat serpenyőben felolvasztjuk. A kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tojásokat a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra verjük. Fokozatosan hozzáadjuk a vanillincukrot, a narancshéjat, a sót és a cukrot, majd további két percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a felolvasztott vajjal váltakozva két részletben a masszához adjuk, és a konyha robotgép alacsony fokozatán jól elkeverjük. Végül hozzákeverjük a lereszelt sütőtököt. A tésztát az előkészített sütőformába öntjük, tetejét elsimítjuk, a sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 40-45 perc

A megsült tésztát 10 percig a sütőformában, majd sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen kettévágjuk, alját egy tálra helyezzük. Tetejét 12 cikkelyre vágjuk. A 12 cikkelyből 3-at tovább felezzük, 3-at pedig egy tálba morzsolunk.

A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A Zselatin fixet a narancsléhez keverjük. Mikor a narancslé kezd zselésedni, hozzákeverjük a tésztamorzsát, végül hozzáforgatjuk a tejszínhabot. A krémet a tortalapon egyenletesen elsimítjuk. Tetején körben először a 6 nagyobb tésztacikkelyt, majd közöttük a 6 vékonyabb cikkelyt elosztjuk. A süteményt min. 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük. Tálaláskor tökmaggal meghintve díszítjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!