Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puding torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

piskóta:

7 tojásfehérje
7 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
2,5 dl forró tej

krém:

7 tojássárgája
700 ml tej
150 g fehér csokoládé
500 ml tejszín

bevonat:

200 ml tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásfehérjéket egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és a masszához szitáljuk. Végül a tésztát a sütőformába (26cm) öntjük, tetejét elsimítjuk. 200°C-on, 20 percig süssük. Amikor a piskóta kisült, még melegen leöntjük a forró tejjel.
Krém:
A tejet felforraljuk. A tojássárgáját a cukorral, pudinggal, vanília aromával, és a keményítővel simára keverjük. Beleöntjük a forró tejbe. Majd hozzáadjuk a fehér csokoládét és sűrűvé főzzük. Amikor a krém kihűlt, robotgéppel beledolgozzuk a habfixálóval felvert tejszínt.
Felvert tejszínhabbal kenjük le a torta tetejét.

Alternatív elkészítés

Néhány óra múlva , szeletelhető.
Puding torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!