Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hamis tiramisu torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

6 tojás
2 ek víz
7 ek cukor
1 csipet só
háromnegyed tasak Dr. Oetker Sütőpor
6 ek liszt
1 ek étkezési keményítő

Krém:

6 dl tej
5-6 ek cukor
3 dl növényi tejszín

Közé:

tejeskávé
babapiskóta
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Sütünk egy kakaós piskótát.
A tojások sárgáját kikeverjük a fele cukorral és a vízzel. A tojások fehérjét felverjük a csipet sóval és a többi cukorral. A lisztet, keményítőt, sütőport, kakaóport összekeverjük, és beleszitáljuk a tojássárgájás masszába. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojáshabot, óvatosan beleforgatjuk. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, 5 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 180 fokra. Kb. fél óráig sütjük még.
Amíg sül, elkészítjük a krémet: Pudingot főzünk, kihűtjük teljesen, és összeforgatjuk a keményre felvert tejszínhabbal.
A kihűlt piskótát félbevágjuk, majd rákenjük a fele krémet. Ezután kirakjuk tejeskávéba mártogatott babapiskótával, erre rákenjük a másik fele krémet, majd a piskóta másik felét is rátesszük. Bevonjuk tejszínhabbal, habrózsákat nyomunk rá körbe, és beszórjuk cukrozatlan kakaóporral a tetejét szita segítségével (ha teszünk rá kiszúró formát, akkor látszani fog az alakja).

Tálalás

26 cm-es tortaformában sütjük.
Hamis tiramisu torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!