Hamis tiramisu torta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Közé:
Elkészítés
Elkészítés
A tojások sárgáját kikeverjük a fele cukorral és a vízzel. A tojások fehérjét felverjük a csipet sóval és a többi cukorral. A lisztet, keményítőt, sütőport, kakaóport összekeverjük, és beleszitáljuk a tojássárgájás masszába. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojáshabot, óvatosan beleforgatjuk. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, 5 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 180 fokra. Kb. fél óráig sütjük még.
Amíg sül, elkészítjük a krémet: Pudingot főzünk, kihűtjük teljesen, és összeforgatjuk a keményre felvert tejszínhabbal.
A kihűlt piskótát félbevágjuk, majd rákenjük a fele krémet. Ezután kirakjuk tejeskávéba mártogatott babapiskótával, erre rákenjük a másik fele krémet, majd a piskóta másik felét is rátesszük. Bevonjuk tejszínhabbal, habrózsákat nyomunk rá körbe, és beszórjuk cukrozatlan kakaóporral a tetejét szita segítségével (ha teszünk rá kiszúró formát, akkor látszani fog az alakja).
Tálalás
Hamis tiramisu torta
Hozzávalók
Piskóta:
Közé:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojások sárgáját kikeverjük a fele cukorral és a vízzel. A tojások fehérjét felverjük a csipet sóval és a többi cukorral. A lisztet, keményítőt, sütőport, kakaóport összekeverjük, és beleszitáljuk a tojássárgájás masszába. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojáshabot, óvatosan beleforgatjuk. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, 5 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 180 fokra. Kb. fél óráig sütjük még.
Amíg sül, elkészítjük a krémet: Pudingot főzünk, kihűtjük teljesen, és összeforgatjuk a keményre felvert tejszínhabbal.
A kihűlt piskótát félbevágjuk, majd rákenjük a fele krémet. Ezután kirakjuk tejeskávéba mártogatott babapiskótával, erre rákenjük a másik fele krémet, majd a piskóta másik felét is rátesszük. Bevonjuk tejszínhabbal, habrózsákat nyomunk rá körbe, és beszórjuk cukrozatlan kakaóporral a tetejét szita segítségével (ha teszünk rá kiszúró formát, akkor látszani fog az alakja).
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?