Somlói torta
Hozzávalók
Hozzávalók:
Sziruphoz:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés
főzés: 15 perc
sütés: 40 perc
Elkészítés
2. A sziruphoz összeforraljuk a vizet, cukrot, rumot, és a megmosott mazsolát. A citromot és a narancsot alaposan megmossuk, majd a héjukat a szirupba reszeljük. Kihűtjük.
3. A keményítőt 2 dl tejjel és a tojássárgákkal csomómentesre keverjük. A maradék tejet feltesszük főni a zselatinnal, ha kezd forrni, beleöntjük a keményítős tejet, és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, és még forrón belekeverjük a keményre felvert tojásfehérjét. A krémet hagyjuk kihűlni, de ne várjuk meg, amíg teljesen megköt, mert nem tudjuk elkenni a piskótán.
4. A kihűlt piskótalapokat átkenjük a sziruppal, és összeállítjuk a tortát. A kakaós lapot tesszük alulra, megkenjük a krém 1/3-ával, és a krémre mazsolát teszünk, amit a szirupban főztünk. Megszórjuk durvára tört dióval is, és ráhelyezzük a diós lapot. Szintén krém, mazsola és dió következik. Felülre kerül a sárga lap. A maradék krémet úgy osztjuk el, hogy a torta tetejére és oldalára is tudjunk belőle vékonyan kenni.
5. A tortát bevonjuk tejszínhabbal, és a felolvasztott csoki és vaj keverékével megcsurgatjuk a tetejét.
sütési mód:
alul-felül sütés
Tálalás
Somlói torta
Hozzávalók
Hozzávalók:
Sziruphoz:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
főzés: 15 perc
sütés: 40 perc
Elkészítés
2. A sziruphoz összeforraljuk a vizet, cukrot, rumot, és a megmosott mazsolát. A citromot és a narancsot alaposan megmossuk, majd a héjukat a szirupba reszeljük. Kihűtjük.
3. A keményítőt 2 dl tejjel és a tojássárgákkal csomómentesre keverjük. A maradék tejet feltesszük főni a zselatinnal, ha kezd forrni, beleöntjük a keményítős tejet, és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, és még forrón belekeverjük a keményre felvert tojásfehérjét. A krémet hagyjuk kihűlni, de ne várjuk meg, amíg teljesen megköt, mert nem tudjuk elkenni a piskótán.
4. A kihűlt piskótalapokat átkenjük a sziruppal, és összeállítjuk a tortát. A kakaós lapot tesszük alulra, megkenjük a krém 1/3-ával, és a krémre mazsolát teszünk, amit a szirupban főztünk. Megszórjuk durvára tört dióval is, és ráhelyezzük a diós lapot. Szintén krém, mazsola és dió következik. Felülre kerül a sárga lap. A maradék krémet úgy osztjuk el, hogy a torta tetejére és oldalára is tudjunk belőle vékonyan kenni.
5. A tortát bevonjuk tejszínhabbal, és a felolvasztott csoki és vaj keverékével megcsurgatjuk a tetejét.
sütési mód:
alul-felül sütés
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?