Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Somlói torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

3 tojásos sárga piskótalap
3 tojásos diós piskótalap
3 tojásos kakaós piskótalap

Sziruphoz:

1 dl víz
2 ek rum (vagy aroma)
10 dkg cukor
5 dkg mazsola
fél narancs reszelt héja
fél citrom reszelt héja

Krémhez:

7 dl tej
6 dkg étkezési keményítő (vagy 1,5 cs Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű)
1 tasak bourbon vaníliás cukor
3 tojás
10-15 dkg cukor (ízlés szerint)

Díszítéshez:

5 dl habtejszín
5 dkg durvára tört dió
5 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

előkészület: 30 perc
főzés: 15 perc
sütés: 40 perc

Elkészítés

1. Hagyományos módon 3 piskótalapot készítünk. A második lap tésztájába keverünk 2 ek darált diót, a harmadikba pedig 1 ek kakaót. A tortasütőbe vágjunk méretre sütőpapírt, így nem kell minden lap sütése után elmosni a formát, hanem papírostul ki tudjuk emelni belőle a piskótát.
2. A sziruphoz összeforraljuk a vizet, cukrot, rumot, és a megmosott mazsolát. A citromot és a narancsot alaposan megmossuk, majd a héjukat a szirupba reszeljük. Kihűtjük.
3. A keményítőt 2 dl tejjel és a tojássárgákkal csomómentesre keverjük. A maradék tejet feltesszük főni a zselatinnal, ha kezd forrni, beleöntjük a keményítős tejet, és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, és még forrón belekeverjük a keményre felvert tojásfehérjét. A krémet hagyjuk kihűlni, de ne várjuk meg, amíg teljesen megköt, mert nem tudjuk elkenni a piskótán.
4. A kihűlt piskótalapokat átkenjük a sziruppal, és összeállítjuk a tortát. A kakaós lapot tesszük alulra, megkenjük a krém 1/3-ával, és a krémre mazsolát teszünk, amit a szirupban főztünk. Megszórjuk durvára tört dióval is, és ráhelyezzük a diós lapot. Szintén krém, mazsola és dió következik. Felülre kerül a sárga lap. A maradék krémet úgy osztjuk el, hogy a torta tetejére és oldalára is tudjunk belőle vékonyan kenni.
5. A tortát bevonjuk tejszínhabbal, és a felolvasztott csoki és vaj keverékével megcsurgatjuk a tetejét.
sütési mód:
alul-felül sütés

Tálalás

8 főre.
Somlói torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
80 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!