Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csillagos citromtorta

noorika receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3147-noorika
Csillagos citromtorta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb torták , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

Kevert tészta

  • 250 g margarin
  • 250 g porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 db tojás
  • 200 g liszt
  • 75 g étkezési keményítő
  • 1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez

  • 2 db tojás
  • 75 g porcukor
  • 1 citrom
  • 50 g margarin
noorika noorika receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tésztához a margarint robotgéppel habosra keverjük. A cukrot és a citromhéjat apránként adagoljuk hozzá, és addig keverjük, amíg egyenletes tésztát nem kapunk. A tojásokat belekeverjük. A lisztet elvegyítjük a keményítővel és a sütőporral, átszitáljuk és adagonként a tésztába keverjük. A tésztát egy kivajazott csillag vagy bármilyen más formába öntjük és megsütjük a 108 fokon előmelegített sütőben. Miután kész és kihűlt 2 vagy 3 felé szeleteljük.
A krémhez a tojásokat üssük fel és csorgassuk egy tűzálló edénybe, majd villával verjük fel. Beleszórjuk a porcukrot. Majd a citromot kifacsarjuk, és a héját lereszeljük, ezt hozzáadjuk a tojásos masszához a margarinnal együtt. Az tűzálló edényt egy lábasba helyezünk melyben forrásban lévő víz van, és szüntelenül kevergetjük a tűzön, ameddig a massza be nem sűrűsödik.
A lapok közé kenjünk a krémet, de hagyunk annyit, hogy a végén a torta oldalát és a tetejét is be tudjuk fedni a krémmel vékonyan.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Továbbá ízlésünk szerint díszíthetjük citromhéj reszelékkel vagy citromkarikákkal vagy ahogy csak akarjuk .

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!