Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csillagos citromtorta

noorika receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3147-noorika
Csillagos citromtorta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb torták , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

Kevert tészta

  • 250 g margarin
  • 250 g porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 db tojás
  • 200 g liszt
  • 75 g étkezési keményítő
  • 1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez

  • 2 db tojás
  • 75 g porcukor
  • 1 citrom
  • 50 g margarin
noorika noorika receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tésztához a margarint robotgéppel habosra keverjük. A cukrot és a citromhéjat apránként adagoljuk hozzá, és addig keverjük, amíg egyenletes tésztát nem kapunk. A tojásokat belekeverjük. A lisztet elvegyítjük a keményítővel és a sütőporral, átszitáljuk és adagonként a tésztába keverjük. A tésztát egy kivajazott csillag vagy bármilyen más formába öntjük és megsütjük a 108 fokon előmelegített sütőben. Miután kész és kihűlt 2 vagy 3 felé szeleteljük.
A krémhez a tojásokat üssük fel és csorgassuk egy tűzálló edénybe, majd villával verjük fel. Beleszórjuk a porcukrot. Majd a citromot kifacsarjuk, és a héját lereszeljük, ezt hozzáadjuk a tojásos masszához a margarinnal együtt. Az tűzálló edényt egy lábasba helyezünk melyben forrásban lévő víz van, és szüntelenül kevergetjük a tűzön, ameddig a massza be nem sűrűsödik.
A lapok közé kenjünk a krémet, de hagyunk annyit, hogy a végén a torta oldalát és a tetejét is be tudjuk fedni a krémmel vékonyan.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Továbbá ízlésünk szerint díszíthetjük citromhéj reszelékkel vagy citromkarikákkal vagy ahogy csak akarjuk .

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató