Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Eszterházy torta

Feedepatisserie receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3043-feedepatisserie
Eszterházy torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Egyéb torták

Hozzávalók

Tésztához (6 laphoz)

  • 6 x 2 db tojásfehérje
  • 6 x 4,6 dkg cukor
  • 6 x 4,6 dkg dió
  • 6 x 1dkg liszt

Töltelékhez

Tetejére

Feedepatisserie Feedepatisserie receptje

Elkészítés

Elkészítés

Piskótalap elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a cukrot is. A diót a liszttel összekeverjük, lazán a tojáshabba forgatjuk. Sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk a masszát. Előmelegített sütőben kb. 18 percig sütjük.
Töltelék elkészítése:
A pudingport a tojásokkal meg egy kevés tejjel csomómentesre keverjük.
A többi tejet a cukorral felforraljuk, majd a tojásos masszát beleöntjük, és folyamatos keverés mellett 1-2 perc alatt krém- sűrűségűre főzzük.
Megvárjuk, míg kihűl, és utána apránként hozzáadjuk a habosra kevert vajat és a 4 cl rumot.
A töltelékből úgy gazdálkodjunk, hogy abból valamennyi a külsejére is maradjon.
Díszítés:
A tetejét olvasztott fehércsokival leöntjük, és abba olvasztott étcsokival függőlegesen, párhuzamosan csíkokat húzunk, majd egy fogpiszkáló segítségével vízszintesen is húzunk ebbe vonalakat!
A torta oldalát finom darált dióval megszórjuk, illetve a tetejét tejszínhabrózsákkal díszítjük.

Vélemények

Feedepatisserie

Feedepatisserie
2013.01.04. | 09:18

Felejthetetlen ízvilágú, klasszikus finomság.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!