Valentin napi kókuszos torta
Hozzávalók
Piskótához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A tojássárgákat a cukorral habosra keverem, majd apránként a habhoz adagolom, közben tovább verem, még legalább 2 percig.
A lisztet a tojásos masszához szitálom, és nagyon óvatosan összekeverem, majd bele keverem az olajat is.
Kivajazom a forma alját, és megszórom zsemlemorzsával. Beleöntöm a masszát, és 170-180 fokos sütőbe tolom, de az ajtót nem csukom be teljesen (kitámasztom egy fakanállal), hogy a gőz el tudjon távozni.
Ha megsült a piskóta, hagyom a sütőben kihülni, majd kettévágom, és megtöltöm a krémmel, amit az alábbiak szerint készítek el.
A Rámát habosra keverem a cukorral, majd hozzá adom a kókuszreszeléket.
A tejszínt kemény habbá verem, és a cukros, kókuszos krémhez keverem, míg egynemű krémet nem kapok.
Megtöltöm a piskótát, bevonom krémmel a tetejét, és az oldalát is, és erre jön rá a fondant.
Valentin napi kókuszos torta
Hozzávalók
Piskótához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojássárgákat a cukorral habosra keverem, majd apránként a habhoz adagolom, közben tovább verem, még legalább 2 percig.
A lisztet a tojásos masszához szitálom, és nagyon óvatosan összekeverem, majd bele keverem az olajat is.
Kivajazom a forma alját, és megszórom zsemlemorzsával. Beleöntöm a masszát, és 170-180 fokos sütőbe tolom, de az ajtót nem csukom be teljesen (kitámasztom egy fakanállal), hogy a gőz el tudjon távozni.
Ha megsült a piskóta, hagyom a sütőben kihülni, majd kettévágom, és megtöltöm a krémmel, amit az alábbiak szerint készítek el.
A Rámát habosra keverem a cukorral, majd hozzá adom a kókuszreszeléket.
A tejszínt kemény habbá verem, és a cukros, kókuszos krémhez keverem, míg egynemű krémet nem kapok.
Megtöltöm a piskótát, bevonom krémmel a tetejét, és az oldalát is, és erre jön rá a fondant.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?