Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Aida torta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Aida torta
Elkészítési nehézség: Nagyon nehéz
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb torták , Piskóták

Hozzávalók

kb. 12- 16 szelethez

Mogyorós piskóta

Csokoládés piskóta

Krém

Máz

Elkészítés

Elkészítés

Mindkét piskóta tésztát külön – külön a következő leírás szerint készítsük el és süssük meg.

A tojásokat a forró vízzel egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra verjük. Keverés közben hozzáadjuk a porcukrot és a vanillincukrot. A lisztben elvegyítjük a sütőport és az étkezési keményítőt, és két adagban a masszához keverjük. Végül hozzákeverjük a mogyorós tésztához a mogyorót, a csokoládéshoz az apró darabokra vágott tortabevonót. A tésztát egy csatos tortaformába (26 cm átmérőjű, alján kivajazott és sütőpapírral letakart) öntjük és azonnal megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítés nélkül)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítés nélkül)
Sütési idő: mindkét lapot kb. 25 percig sütjük

Sütés után a piskótát egy sütőpapírral letakart sütőrácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni. Mindkét tortalapot vízszintesen kettőbe vágjuk.

A krémhez a tejszínt egy főzőedényben felmelegítjük, feloldjuk benne a tortabevonót, végül hozzákeverjük a vanillincukrot és a narancslikőrt. A kész krémet hagyjuk hűtőszekrényben kihűlni, majd konyhai robotgéppel felverjük. A krémet betöltjük a tortába úgy, hogy a mogyorós és csokis lapok váltsák egymást.

A mázhoz a tortabevonót megolvasztjuk, és a tortára öntjük. A díszítéshez a csokoládékból forgácsokat készítünk, és tálalás előtt dekoratívan a tortára helyezzük.

Vélemények

ramy18

ramy18
2012.04.11. | 19:59

A külsőjén picit változtattam, de attól függetlenül nagyon finomra sikeredett.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!