Szíves hólabda torta
Hozzávalók
Szíves hólabda torta
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
A tésztát kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőbe tesszük.
10 percig nagy lángon sütjük, majd 4-es fokozaton kb. 40 percig. Hústűvel ellenőrizzük, hogy megsült-e a közepe, ha kész, a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Amíg sül a tészta elkészítjük a krémet. A tejből és a lisztből sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A margarint kikeverjük a porcukorral, és hozzáadjuk a krémhez. Kézimixerrel csomómentesre keverjük!
A tésztát 2 lapra vágjuk. Belekenjük a krémet, és kívülről is bevonjuk.
Kókuszreszelékkel díszítjük, de lehet csokiforgáccsal vagy olvasztott csokival is.
Szíves hólabda torta
Hozzávalók
Szíves hólabda torta
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
A tésztát kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőbe tesszük.
10 percig nagy lángon sütjük, majd 4-es fokozaton kb. 40 percig. Hústűvel ellenőrizzük, hogy megsült-e a közepe, ha kész, a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Amíg sül a tészta elkészítjük a krémet. A tejből és a lisztből sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A margarint kikeverjük a porcukorral, és hozzáadjuk a krémhez. Kézimixerrel csomómentesre keverjük!
A tésztát 2 lapra vágjuk. Belekenjük a krémet, és kívülről is bevonjuk.
Kókuszreszelékkel díszítjük, de lehet csokiforgáccsal vagy olvasztott csokival is.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?