Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Házikó torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta1:

5 db tojás
5 ek cukor
5 ek liszt

Krém:

3 dl tej
25 dkg gesztenye massza
5 dkg margarin
1 tk rumaroma

Piskóta2:

5 db tojás
5 ek cukor
5 ek liszt

Krém:

3 dl tej
1 cs puncs puding
15 dkg margarin
15 dkg cukor

Töltelék:

40 dkg darált keksz
2 ek baracklekvár
5 dkg darált dió
10 dkg porcukor
rumaroma
pici tej

Díszítéshez:

30 db édes keksz
1 tojásfehérje
2 ek cukor
zselés cukor
pillecukor
túró rúdi
krumplicukor
apró cukor
kókuszreszelék
100 g porcukor
2-3 teáskanál víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Piskóta1:
A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a tésztába forgatjuk. Zsírozott lisztezett 20x25-ös tepsiben megsütjük. Ha kihűlt három egyenlő részre felvágjuk.
Krém:
3 dl tejet felforralunk, és a pudingot belefőzzük, még melegen belekeverjük a gesztenyemasszát, a margarint és a rumaromát. Ezzel a krémmel megkenjük a lapokat a tetejére is kenünk egy keveset.
Piskota2:
Kikeverjük, mint az előzőt csak ezt nagy gáztepsiben sütjük és három egyenlő hosszú csíkra vágjuk fel.
Krém:
A tejet felforraljuk, és puncs pudingot készítünk, a margarint kikeverjük a cukorral, ha kihűlt a puding összekeverjük.
Töltelék:
A darált kekszbe belekeverjük a kakaót, a baracklekvárt, a diót, rumaromát és kevés tejjel keksztekercset készítünk.
A piskóta egyik csíkját megkenjük krémmel és erre fektetjük a keksztekercset{a keksztekercsből egy keveset félre tesszük díszítésnek} A keksztekercs mindkét oldalát megkenjük krémmel és a két piskóta szeletet az oldalára tapasztjuk. Így lesz háztető formája. Az oldalát megkenhetjük krémmel vagy olvasztott csokival. Ezután ráhelyezzük az alsó tortára. A porcukorhoz apránként adott vízzel, sűrűn folyó mázat keverünk és bevonjuk a cukormázzal. Ezután lehet díszíteni.
Díszítés:
A tojásfehérjét gőz felett kemény habbá verjük, és a kekszeket felrakjuk a tetőre. Szelés cukor kerül a torta tetejére, az ajtó krumplicukor, az oszlopok túró rúdi a teteje csoki szelet. A maradék keksztekercs anyagot körben elnyomkodjuk és zöldre festett kókuszreszelékkel megszórjuk. Apró cukorral kirakjuk a járdát és díszíthetjük még kis bokrokkal, meg nyalókával is.

Alternatív elkészítés

A torta alsó részét bármilyen töltelékkel készíthetjük én puncstortából készítettem.A díszítést mindenki a saját fantáziája szerint készítheti el.
Házikó torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
66 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!