Házikó torta
Hozzávalók
Piskóta1:
Krém:
Piskóta2:
Krém:
Töltelék:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a tésztába forgatjuk. Zsírozott lisztezett 20x25-ös tepsiben megsütjük. Ha kihűlt három egyenlő részre felvágjuk.
Krém:
3 dl tejet felforralunk, és a pudingot belefőzzük, még melegen belekeverjük a gesztenyemasszát, a margarint és a rumaromát. Ezzel a krémmel megkenjük a lapokat a tetejére is kenünk egy keveset.
Piskota2:
Kikeverjük, mint az előzőt csak ezt nagy gáztepsiben sütjük és három egyenlő hosszú csíkra vágjuk fel.
Krém:
A tejet felforraljuk, és puncs pudingot készítünk, a margarint kikeverjük a cukorral, ha kihűlt a puding összekeverjük.
Töltelék:
A darált kekszbe belekeverjük a kakaót, a baracklekvárt, a diót, rumaromát és kevés tejjel keksztekercset készítünk.
A piskóta egyik csíkját megkenjük krémmel és erre fektetjük a keksztekercset{a keksztekercsből egy keveset félre tesszük díszítésnek} A keksztekercs mindkét oldalát megkenjük krémmel és a két piskóta szeletet az oldalára tapasztjuk. Így lesz háztető formája. Az oldalát megkenhetjük krémmel vagy olvasztott csokival. Ezután ráhelyezzük az alsó tortára. A porcukorhoz apránként adott vízzel, sűrűn folyó mázat keverünk és bevonjuk a cukormázzal. Ezután lehet díszíteni.
Díszítés:
A tojásfehérjét gőz felett kemény habbá verjük, és a kekszeket felrakjuk a tetőre. Szelés cukor kerül a torta tetejére, az ajtó krumplicukor, az oszlopok túró rúdi a teteje csoki szelet. A maradék keksztekercs anyagot körben elnyomkodjuk és zöldre festett kókuszreszelékkel megszórjuk. Apró cukorral kirakjuk a járdát és díszíthetjük még kis bokrokkal, meg nyalókával is.
Alternatív elkészítés
Házikó torta
Hozzávalók
Krém:
Krém:
Töltelék:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a tésztába forgatjuk. Zsírozott lisztezett 20x25-ös tepsiben megsütjük. Ha kihűlt három egyenlő részre felvágjuk.
Krém:
3 dl tejet felforralunk, és a pudingot belefőzzük, még melegen belekeverjük a gesztenyemasszát, a margarint és a rumaromát. Ezzel a krémmel megkenjük a lapokat a tetejére is kenünk egy keveset.
Piskota2:
Kikeverjük, mint az előzőt csak ezt nagy gáztepsiben sütjük és három egyenlő hosszú csíkra vágjuk fel.
Krém:
A tejet felforraljuk, és puncs pudingot készítünk, a margarint kikeverjük a cukorral, ha kihűlt a puding összekeverjük.
Töltelék:
A darált kekszbe belekeverjük a kakaót, a baracklekvárt, a diót, rumaromát és kevés tejjel keksztekercset készítünk.
A piskóta egyik csíkját megkenjük krémmel és erre fektetjük a keksztekercset{a keksztekercsből egy keveset félre tesszük díszítésnek} A keksztekercs mindkét oldalát megkenjük krémmel és a két piskóta szeletet az oldalára tapasztjuk. Így lesz háztető formája. Az oldalát megkenhetjük krémmel vagy olvasztott csokival. Ezután ráhelyezzük az alsó tortára. A porcukorhoz apránként adott vízzel, sűrűn folyó mázat keverünk és bevonjuk a cukormázzal. Ezután lehet díszíteni.
Díszítés:
A tojásfehérjét gőz felett kemény habbá verjük, és a kekszeket felrakjuk a tetőre. Szelés cukor kerül a torta tetejére, az ajtó krumplicukor, az oszlopok túró rúdi a teteje csoki szelet. A maradék keksztekercs anyagot körben elnyomkodjuk és zöldre festett kókuszreszelékkel megszórjuk. Apró cukorral kirakjuk a járdát és díszíthetjük még kis bokrokkal, meg nyalókával is.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?