Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Valentin-napi édes szívecske

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Valentin-napi édes szívecske
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb torták , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

Tésztához

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A sütőformát (11 cm átmérőjű) kikenjük margarinnal és sütőpapírral béleljük. A margarint megolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Egy keverőedényben a tojást a cukorral és a vanillincukorral, konyhai robotgép segítségével (keverő spirállal) a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet és tovább keverjük, miközben belecsurgatjuk az olvasztott margarint. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk és rövid idő alatt összedolgozzuk a robotgép legalacsonyabb fokozatán. A masszát szív alakú sütőformába öntjük. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc

Sütés után a sütőkapcsot leválasztjuk, és a süteményt sütőpapírral fedett sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A tortabevonót a tasakon feltüntetett útmutató szerint felolvasztjuk. A süteményt bevonjuk, majd hagyjuk, hogy megdermedjen. Ízlés szerint dekor tollal és marcipánrózsával díszítjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!