Micus torta
Hozzávalók
1. Torta:
Töltelék:
Krém:
2. Torta:
Krém:
3. Torta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítés
Elkészítés
A tojássárgájákat a cukorral kikeverjük, a sütőporos lisztet hozzáadjuk. A tojások felvert habját lazán belefogatjuk. 3 db egyforma tortát sütünk, zsírozott, lisztezett formában megsütjük. Ha kihűlt, akkor 20 cm-es szélességűekre vágjuk. A leesett darabokat később felhasználjuk.
Töltelék:
A tojássárgájákat kikeverjük, a margarint, a sütőporos lisztet belekeverjük, felverjük a fehérjét, és lazán beleforgatjuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a felét, a másik felébe belekeverjük a kakaót, és a fehér tésztára öntjük, majd sütjük. Ha kihűlt, két karikát kiszúrunk pogácsa szaggatóval fülnek, a többit apró darabokra csipkedjük, hozzá adjuk a tortából leesett darabokat is. Elkészítjük a krémet. A tejet kikeverjük a pudinggal, és felfőzzük. A margarint kikeverjük a cukorral, és ha kihűlt, a kettőt összekeverjük. A tésztát darabokra öntjük, és belekeverjük a lekvárt, diót, kakaót, rumaromát, és annyi hideg kávét, hogy összeálljon a tészta. Az első tortát kettévágjuk, lekvárral megkenjük, és a töltelék felét ráhalmozzuk. A torta másik felével befedjük, és lenyomatjuk amíg a többit elkészítjük. A töltelék másik feléből készül a keze és a lába. A másik torta krémjét elkészítjük. A tejet a pudinggal kikeverjük, a margarint a cukorral, és a kettőt összekeverjük. Belekeverjük a diót és a citrom héját. A tortát három részre vágjuk, megtöltjük. A harmadik tortához felfőzzük a tejet a pudinggal, még melegen belekeverjük a gesztenyemasszát, a margarint, a rum aromát. A tortát három részre vágjuk, megtöltjük.
Amikor mind a három torta kész, akkor egymásra rakjuk, hogy elérje a megfelelő magasságot. A fejét megfaragjuk, maciformára. A nyújtható cukormázat az előírásnak megfelelően elkészítjük, és sárgára festjük, ezzel bevonjuk a kezeket, illetve a lábakat, amit henger alakúra formázunk. A marcipánt befestjük pirosra, majd kinyújtjuk. Egy keveset félre teszünk szemnek, a többit a testére tekerjük. A tojásfehérjéket gőz fölött kemény habbá verjük a cukorral, és sárgára festjük. Bekenjük a maci fejét, és habbal rögzítjük a kezeket, a lábakat. A füleket habbal bekenjük, és fogpiszkálóval a fejre szúrjuk. Belenyomjuk a cukorszemet, a szájat, és csokiból készítünk orrot, szemöldököt. Hűtőben tároljuk. Másnapra megszárad a hab.
Alternatív elkészítés
Micus torta
Hozzávalók
Töltelék:
Krém:
Krém:
Krém:
Díszítés:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojássárgájákat a cukorral kikeverjük, a sütőporos lisztet hozzáadjuk. A tojások felvert habját lazán belefogatjuk. 3 db egyforma tortát sütünk, zsírozott, lisztezett formában megsütjük. Ha kihűlt, akkor 20 cm-es szélességűekre vágjuk. A leesett darabokat később felhasználjuk.
Töltelék:
A tojássárgájákat kikeverjük, a margarint, a sütőporos lisztet belekeverjük, felverjük a fehérjét, és lazán beleforgatjuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a felét, a másik felébe belekeverjük a kakaót, és a fehér tésztára öntjük, majd sütjük. Ha kihűlt, két karikát kiszúrunk pogácsa szaggatóval fülnek, a többit apró darabokra csipkedjük, hozzá adjuk a tortából leesett darabokat is. Elkészítjük a krémet. A tejet kikeverjük a pudinggal, és felfőzzük. A margarint kikeverjük a cukorral, és ha kihűlt, a kettőt összekeverjük. A tésztát darabokra öntjük, és belekeverjük a lekvárt, diót, kakaót, rumaromát, és annyi hideg kávét, hogy összeálljon a tészta. Az első tortát kettévágjuk, lekvárral megkenjük, és a töltelék felét ráhalmozzuk. A torta másik felével befedjük, és lenyomatjuk amíg a többit elkészítjük. A töltelék másik feléből készül a keze és a lába. A másik torta krémjét elkészítjük. A tejet a pudinggal kikeverjük, a margarint a cukorral, és a kettőt összekeverjük. Belekeverjük a diót és a citrom héját. A tortát három részre vágjuk, megtöltjük. A harmadik tortához felfőzzük a tejet a pudinggal, még melegen belekeverjük a gesztenyemasszát, a margarint, a rum aromát. A tortát három részre vágjuk, megtöltjük.
Amikor mind a három torta kész, akkor egymásra rakjuk, hogy elérje a megfelelő magasságot. A fejét megfaragjuk, maciformára. A nyújtható cukormázat az előírásnak megfelelően elkészítjük, és sárgára festjük, ezzel bevonjuk a kezeket, illetve a lábakat, amit henger alakúra formázunk. A marcipánt befestjük pirosra, majd kinyújtjuk. Egy keveset félre teszünk szemnek, a többit a testére tekerjük. A tojásfehérjéket gőz fölött kemény habbá verjük a cukorral, és sárgára festjük. Bekenjük a maci fejét, és habbal rögzítjük a kezeket, a lábakat. A füleket habbal bekenjük, és fogpiszkálóval a fejre szúrjuk. Belenyomjuk a cukorszemet, a szájat, és csokiból készítünk orrot, szemöldököt. Hűtőben tároljuk. Másnapra megszárad a hab.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?