Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Micus torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

1. Torta:

7 db tojás
7 ek. cukor
7 ek. liszt

Töltelék:

3 db tojás
12 dkg cukor
12 dkg margarin
3 dl tej

Krém:

10 dkg margarin
10 dkg cukor
2 ek. baracklekvár
5 dkg dió
rumaroma
hideg kávé

2. Torta:

7 db tojás
7 ek. cukor
7 ek. liszt

Krém:

3 dl tej
20 dkg dió
10 dkg Rama
10 dkg cukor
0,5 citrom reszelt héja

3. Torta:

7 db tojás
7 ek. cukor
7 ek. liszt

Krém:

3 dl tej
25 dkg gesztenye massza
5 dkg margarin
rumaroma

Díszítés:

2 db piskóta karika
Dr. Oetker Fondant nyújtható cukormassza
2 db barna cukorszem
sárga, piros étel festék
3 db tojásfehérje
15 dkg cukor
0,5 tábla csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Torta:

A tojássárgájákat a cukorral kikeverjük, a sütőporos lisztet hozzáadjuk. A tojások felvert habját lazán belefogatjuk. 3 db egyforma tortát sütünk, zsírozott, lisztezett formában megsütjük. Ha kihűlt, akkor 20 cm-es szélességűekre vágjuk. A leesett darabokat később felhasználjuk.

Töltelék:

A tojássárgájákat kikeverjük, a margarint, a sütőporos lisztet belekeverjük, felverjük a fehérjét, és lazán beleforgatjuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a felét, a másik felébe belekeverjük a kakaót, és a fehér tésztára öntjük, majd sütjük. Ha kihűlt, két karikát kiszúrunk pogácsa szaggatóval fülnek, a többit apró darabokra csipkedjük, hozzá adjuk a tortából leesett darabokat is. Elkészítjük a krémet. A tejet kikeverjük a pudinggal, és felfőzzük. A margarint kikeverjük a cukorral, és ha kihűlt, a kettőt összekeverjük. A tésztát darabokra öntjük, és belekeverjük a lekvárt, diót, kakaót, rumaromát, és annyi hideg kávét, hogy összeálljon a tészta. Az első tortát kettévágjuk, lekvárral megkenjük, és a töltelék felét ráhalmozzuk. A torta másik felével befedjük, és lenyomatjuk amíg a többit elkészítjük. A töltelék másik feléből készül a keze és a lába. A másik torta krémjét elkészítjük. A tejet a pudinggal kikeverjük, a margarint a cukorral, és a kettőt összekeverjük. Belekeverjük a diót és a citrom héját. A tortát három részre vágjuk, megtöltjük. A harmadik tortához felfőzzük a tejet a pudinggal, még melegen belekeverjük a gesztenyemasszát, a margarint, a rum aromát. A tortát három részre vágjuk, megtöltjük.
Amikor mind a három torta kész, akkor egymásra rakjuk, hogy elérje a megfelelő magasságot. A fejét megfaragjuk, maciformára. A nyújtható cukormázat az előírásnak megfelelően elkészítjük, és sárgára festjük, ezzel bevonjuk a kezeket, illetve a lábakat, amit henger alakúra formázunk. A marcipánt befestjük pirosra, majd kinyújtjuk. Egy keveset félre teszünk szemnek, a többit a testére tekerjük. A tojásfehérjéket gőz fölött kemény habbá verjük a cukorral, és sárgára festjük. Bekenjük a maci fejét, és habbal rögzítjük a kezeket, a lábakat. A füleket habbal bekenjük, és fogpiszkálóval a fejre szúrjuk. Belenyomjuk a cukorszemet, a szájat, és csokiból készítünk orrot, szemöldököt. Hűtőben tároljuk. Másnapra megszárad a hab.

Alternatív elkészítés

A torták készülhetnek akármilyen töltelékkel ízlés szerint. Esetleg, ha valakinek van magasabb formája, akkor nem kell három tortát sütni. Nekem nem volt, és csak így tudtam megoldani .A feje is készülhet nyújtható cukormázból, de nekem nem akart sikerülni, ezért döntöttem a tojásfehérjénél.
Micus torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
45 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!