Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pisztáciás Chiffon torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Pisztáciás Chiffon torta

2 tojás
2 tojásfehérje
3 ek liszt
3 ek porcukor
1 kiskanál keményítő
3 ek szőlőmagolaj
3 ek víz
1 kiskanál Dr. Oetker Sütőpor
5 dkg darált pisztácia
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

18 cm-es kapcsos tortaforma vagy kis kuglóf forma.
165 'C-ra melegítjük a sütőt.

Elkészítés

A 2 tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk az olajat jól elkeverjük majd a vizet, és szép lassan hozzászórjuk a sütőporral és pisztáciával, keményítővel elkevert lisztet. A kemény habbá vert tojásfehérjék ( 4 db tojásfehérje ) felét keverjük először lazán a tésztához, majd a másik felét is, de óvatosan minél kevésbé törjön össze a hab.
A tortaformának csak az alját kenjük ki vékonyan olajjal és szórjuk meg vékonyan liszttel. (A fölösleget ütögessük ki) 160-165 'C-on 30 percig süssük.
Miután kivettük a sütőből (a széle hozzá kell, hogy süljön a formához) 3 pohárból állványt készítve (a tortaforma szélét kell megtartaniuk), a tortát fejjel lefelé ráillesztve hagyjuk hűlni. (Ettől nem tud összeesni.) Ha teljesen kihűlt késsel körbevágjuk, hogy elválasszuk a tortaformától és jó éles késsel szeleteljük.

Tálalás

Habkönnyű tortát lágy tejszínhabbal és friss gyümölcsökkel tálaljuk. Kb. 8- 10 szelet.

Tárolás

Nem kell hűtőben tárolni, de célszerű jól záródó tortadobozban, hogy ne száradjon ki.

Alternatív elkészítés

Szőlőmag olaj helyett használható sima napraforgó olaj is. A pisztácia elhagyható vagy lecserélhető mandulára.
Pisztáciás Chiffon torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!