Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Citromos-mandulás torta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Citromos-mandulás torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb torták , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 20 szelethez

Tésztához

Krémhez

Ezenkívül

Elkészítés

Előkészítés

A kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) kivajazzuk, az alját sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A vajat egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, az aromákat, a reszelt citromhéjat, és sima masszává keverjük. A tojásokat egyenként fél percig keverve a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a masszához adjuk. A lisztet a sütőporral és a mandulával elkeverjük, hozzákeverjük a citrom kifacsart levét, majd az egészet a vajas-tojásos masszához adjuk, és sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk, majd a sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 45-50 perc

A megsült süteményt 10 percig a sütőformában, majd egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. A kihűlt tésztát vízszintesen három egyenlő részre vágjuk.

A krémhez az apróra vágott mandulát egy serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk. A pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint, de 375 ml tej, a cukor, és az aroma hozzáadásával elkészítjük. A pirított mandulát hozzákeverjük, majd hideg vízbe állítva, gyakori átkeverés közben kihűtjük.

A vajat a citromlével habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz keverjük.

Az alsó tortalapot egy tortatálra helyezzük, a mandulalikőr felével meglocsoljuk, a krém harmad részét a tortalap tetején elsimítjuk, majd ráhelyezzük a középső tortalapot, és a műveletet megismételjük. Végül a felső tortalapot a krémre helyezzük, és a maradék krémmel a torta tetejét egyenletesen beborítjuk.

A tortát a mandulával egyenletesen meghintjük, tetejét a kakaóporral és egy sablon segítségével tetszés szerint díszítjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!