Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Karácsonyi csillag torta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Karácsonyi csillag torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Egyéb torták , Gyümölcsös torták

Hozzávalók

kb. 16 szelethez

Tésztához

Töltelékhez

Mogyorós krémhez

Tojáslikőrös krémhez

Elkészítés

Előkészítés

A meggyet jól lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A gyümölcsöt apróra vágjuk. A kapcsos sütőforma alját (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk, és sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a sót, és kemény habbá verjük. A vajat egy keverőedényben habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a fűszerkeveréket. A tojást fél percig a legmagasabb fokozaton a masszához keverjük. A tojássárgáját a rum aromával elkeverjük, és fokozatosan a masszához adjuk. A lisztet a pudingporral és a sütőporral elkeverjük, és két adagban a masszához szitáljuk. A felvert tojáshabot óvatosan a tésztához forgatjuk.

Majd a tésztát a sütőformába öntjük, egyenletesen elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt arany barnára sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

A megsült süteményt a sütőpapírt eltávolítva egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. A sütőkeretet megtisztítjuk, és a sütemény köré helyezzük.

A tortazselét a tasakon lévő használati utasítás szerint, de 200 ml meggylé hozzáadásával elkészítjük. Hozzákeverjük a meggydarabokat és a fűszerkeveréket, majd hagyjuk kicsit hűlni. A meggyes zselét a tortalapon egyenletesen elsimítjuk, úgy, hogy a torta szélét 2 cm szélességben szabadon hagyjuk.

A mogyorós krémhez a tejszínt a vanillincukorral és a zselatin fixszel kemény habbá verjük, majd a mogyorókrémhez forgatjuk. A tejszínes mogyorókrémet a tortalapon egyenletesen elosztjuk.

A tojáslikőrös krémhez az Arankát a tej és tojáslikőr keverékével kemény habbá verjük, és habzsákba töltjük. A krémmel a torta tetejét ízlés szerint díszítjük. Tálalás előtt a tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!