Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mákos-citromos torta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mákos-citromos torta
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb torták , Kevert tészták, kuglófok , Joghurtos torták

Hozzávalók

kb. 16 szelethez

Tésztához

Krémhez

  • 8 lap Dr. Oetker Lapzselatin
  • 250 ml joghurt
  • 150 ml citromlé
  • 100 g porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 500 ml hideg habtejszín

Zseléhez

Elkészítés

Előkészítés

A kapcsos sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk, alját sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A margarint egy keverőedényben a konyhai robotgéppel habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, és sima masszává keverjük. Majd hozzákeverjük a mákot is. A tojásokat egyenként fél percig a legmagasabb fokozaton keverve a masszához adjuk. A lisztet a sütőporral és a keményítővel elkeverjük, és a tejjel váltakozva a masszához szitáljuk, majd az egészet sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformában töltjük, tetejét egyenletesen elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

A megsült süteményt a sütőformában hagyjuk kihűlni. Majd a sütőkeretet óvatosan eltávolítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk.

A tortát vízszintesen kettévágjuk. Az alsó tortalapot egy tortatálra helyezzük, majd újra körbefogjuk a megtisztított sütőkerettel.

A zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint a citromlében feloldjuk. A joghurthoz hozzákeverjük a cukrot, a vanillincukrot, és a citrom reszelt héját. A feloldott zselatint először kevés joghurttal elkeverjük, majd hozzákeverjük a többi joghurtot is. A tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a krém zselésedni kezd, hozzáadjuk a tejszínhabot. A krém felét az alsó tortalapon egyenletesen elsimítjuk, ráhelyezzük a felső tortalapot, és a maradék krémmel beborítjuk. A tortát hűtőszekrénybe tesszük, amíg a tetején a krém megszilárdul.

A tortazselét a tasakon lévő használati utasítás szerint, de 150 ml víz és 100 ml citromlé felhasználásával elkészítjük, és néhány csepp sárga ételfesték hozzáadásával színezzük. A zselét a torta közepéről indulva a citromkrémre töltjük, és legalább 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Vélemények

Lidó

Lidó
2011.12.08. | 14:35

A tésztája egy kicsit tömött lett, a krémbe pedig dupla mennyiségű cukrot tettem, amit legközelebb mézzel fogok helyettesíteni.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!