Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kávétorta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Kávétorta
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb torták , Piskóták

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Tésztához

Ezenkívül

  • 4 evőkanál feketekávé
  • 3 evőkanál ánizslikőr

Krémhez

Bevonathoz

  • 250 ml hideg tejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozott)
  • 2 evőkanál ánizslikőr

Díszítéshez

  • Némi habcsók (megtörve)
  • Némi kakaópor (cukrozott)

Elkészítés

Előkészítés

A habcsókot nagyobb darabokra törjük. A sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk és enyhén lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egy keverőedényben habosra keverjük a cukor háromnegyed részével és a vízzel, majd belecsurgatjuk az olajat. A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel felverjük, majd hozzáadagoljuk a maradék cukrot és kemény habbá verjük. A felvert tojássárgáját a tojásfehérjehabra öntjük. A pudingport és a sütőport a liszthez keverjük, majd a masszára szitáljuk. Óvatos mozdulatokkal összekeverjük a masszát, hogy a fehérjehab ne törjön össze. A masszát az előkészített sütőformába öntjük és elsimítjuk.

A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 40-45 perc

Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a tortalap kihűlt, vízszintesen kettévágjuk. A kávét a likőrrel összekeverjük, és a tortalapokat meglocsoljuk. Az alsó tortalapot egy tortatálra helyezzük.

A krémhez a likőrt és az instant kávét összekeverjük. Az Aranka krémport a tejszínnel összekeverjük, és kb. 2 percig, a krémes állag eléréséig verjük, majd a kávés likőrt is hozzákeverjük. A krémet az alsó tortalapon egyenletesen elsimítjuk.

A bevonathoz tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a kakaót és a likőrt. A masszával a tortát kupolaszerűen bevonjuk. Ízlés szerint habcsókdarabokkal és kakaóporral hintjük. Tálalásig a süteményt hűtőszekrényben tároljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A bevonathoz instant kávét is használhatunk a cukrozott kakaópor helyett.

Vélemények

Ibi53

Ibi53
2014.01.17. | 14:00

Különleges ízvilag , érdekes kombináció.
imdanci

imdanci
2013.11.06. | 20:37

Karakteres ízű torta, egy csésze cappucino mellé tökéletes uzsonnára!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!