Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Nyuszitappancs torta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Nyuszitappancs torta
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb torták , Piskóták

Hozzávalók

kb. 12-16 szelethez

Tészta

  • 6 tojássárgája (közepes méretű)
  • 90 g porcukor
  • 6 tojásfehérje (közepes méretű)
  • 90 g cukor
  • 180 g liszt
  • 1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 70 g kókuszreszelék
  • 70 g felolvasztott Rama

Krém

Díszítés

Elkészítés

Elkészítés

A tojássárgáját a porcukorral krémesre keverjük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a tojássárgájába forgatjuk. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és a masszába szitáljuk. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a margarint is.

A tésztát egy csatos tortaformába (26 cm átmérőjű, csak az alján sütőpapírral fedett) öntjük, és elegyengetjük. A tortát a sütő alsó felében sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 45 perc

A krémhez egy főzőedényben elkeverjük a tejet, a cukrot, a margarint, a keményítőt, és állandó keverés mellett sűrű állagúra főzzük. Levesszük a tűzről és belekeverjük a kókuszreszeléket és a rumot, majd többször átkeverve hagyjuk kihűlni. A tejszínt felverjük a habfixálóval, és a kihűlt krémhez keverjük.

A kihűlt tortát formára igazítjuk (jobb- és baloldalon kis hold alakot vágunk bele), és három lapra szeljük. Az alsó és a középső tortalapot megkenjük lekvárral és krémmel. A tejszínt a habfixálóval felverjük, és a hab felével megkenjük a torta oldalát és tetejét. A maradék habot nyomózsákba töltjük (közepes méretű sima nyomófejjel), és a füleknek és tappancsoknak oválisokat nyomunk a tortára. Az orrnak két nagy halmot, a szemeknek két kisebb halmot képezünk.

A marcipánt egy porcukorral megszórt munkalapon kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, és fület, orrot, tappancsot vágunk ki belőle. Ujjunkkal a tortabevonóból szemeket készítünk. Végül a tortát vastagon megszórjuk kókuszreszelékkel (a kókuszreszeléket egy ecset segítségével óvatosan söpörjük le a marcipán-részekről).

Vélemények

fvera1

fvera1
2012.04.09. | 19:44

Nemcsak mutatós torta, de nagyon finom is volt, mindenkinek ízlett. :)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!