Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sütőtök kupola

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Sütőtök kupola
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Egyéb torták

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

  • 1,5 kg sütőtök
  • 50 g lágy vaj vagy margarin
  • 100 g porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Lapzselatin
  • 3 evőkanál tojáslikőr

Tésztához

  • 65 g búzaliszt
  • Fél csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 65 g porcukor
  • 2 tojás (közepes méretű)
  • 65 g lágy vaj vagy margarin

Krémhez

  • 300 g hideg habtejszín
  • 1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
  • 30 g porcukor
  • 200 g ricotta vagy egyéb magas zsírtartalmú tejszínes krémsajt
  • 2 evőkanál tojáslikőr

Elkészítés

Elkészítés

A vajat egy főzőedényben megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, a sütőtököt, és lefedve kis lángon 15 percig pároljuk. A lapzselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint előkészítjük. A sütőtököt pürésítjük, a lapzselatint a még forró sütőtök masszában feloldjuk, hozzáadjuk a tojáslikőrt, és a masszát egy fóliával bélelt tálba öntjük. Egy éjszakára hűtőszekrénybe helyezzük.

Másnap a kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) kivajazzuk, és a sütőt előmelegítjük.

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsonyabb majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk, majd a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A megsült tésztát egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejszínt a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük. A ricottát a tojáslikőrrel egy keverőedényben elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínhabhoz. 3 evőkanálnyi krémet a már elkészített sütőtök massza tetején egyenletesen elosztjuk, ráhelyezzük a tortalapot, majd az egészet óvatosan egy tortatálra fordítjuk. A félretett krémet habzsákba töltjük, és a tortalap szélét díszítjük vele.

Előkészítés

A sütőtököt felszeleteljük, meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, a sütőtök húsát felkockázzuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!