Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Gesztenye torta

receptje https://www.sutnijo.hu
Gesztenye torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb torták , Piskóták

Hozzávalók

Torta lap

Krém

Díszítés

  • Meggyszemek

Elkészítés

Tortalap sütése

A tojásfehérjéket csipetnyi sóval kezdjük felverni, majd hozzáadjuk a 6 kanál kristálycukrot és a vaníliás cukrot és keményre verjük. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat, végül a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bérelt tortaformába öntjük, és 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Mialatt kihűl, elkészítjük a krémet.
Kevés vajjal besamell mártást készítünk, majd kihűtjük. A vajat a mártással, porcukorral, vaníliás cukorral és gesztenyemasszával habosra keverjük. Ha felnőtteknek készítjük, tehetünk bele mandulalikőrt is. Ezzel a krémmel kenjük meg a kettévágott tortát, végül a tetejét és az oldalát. Díszíthetjük habrózsákkal és meggyel. Jól lehűtjük, és már fogyaszthatjuk is.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató