Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Gesztenye torta

receptje https://www.sutnijo.hu
Gesztenye torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb torták , Piskóták

Hozzávalók

Torta lap

Krém

Díszítés

  • Meggyszemek
sütnijó! felhasználó

Elkészítés

Tortalap sütése

A tojásfehérjéket csipetnyi sóval kezdjük felverni, majd hozzáadjuk a 6 kanál kristálycukrot és a vaníliás cukrot és keményre verjük. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat, végül a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bérelt tortaformába öntjük, és 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Mialatt kihűl, elkészítjük a krémet.
Kevés vajjal besamell mártást készítünk, majd kihűtjük. A vajat a mártással, porcukorral, vaníliás cukorral és gesztenyemasszával habosra keverjük. Ha felnőtteknek készítjük, tehetünk bele mandulalikőrt is. Ezzel a krémmel kenjük meg a kettévágott tortát, végül a tetejét és az oldalát. Díszíthetjük habrózsákkal és meggyel. Jól lehűtjük, és már fogyaszthatjuk is.

Vélemények

burgereva

burgereva
2018.04.29. | 16:11

Nagyon jól néz ki a tortád.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!