Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Vakondtúrás torta

Viki receptje https://www.sutnijo.hu/profil/21204-viki
Vakondtúrás torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Csokis torták , Gyümölcsös torták , Piskóták

Hozzávalók

Piskóta

Krém

  • 3-4 db banán
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 5 dl habtejszín
  • 10 dkg étcsoki
Viki Viki receptje

Elkészítés

Piskóta

1. Keverjük el a lisztet a kakaóporral és a sütőporral.
2. Tojássárgája: kristálycukorral keverjük habosra, majd fokozatosan adjuk hozzá az olajat.
3. Tojásfehérje: verjük fel kemény habbá.
4. A lisztes keveréket öntsük hozzá a tojássárgás masszához, majd keverjük simára.
5. Óvatosan forgassuk bele a felvert habot, vigyázzunk, hogy ne törjük össze!
6. A 24 cm-es tortaformát béleljük ki sütőpapírral, oldalait kenjük be vajjal, hogy ne tapadjon hozzá a tészta.
7. Öntsük bele a masszát, oszlassuk el benne egyenletesen és a 180°-ra előmelegített sütőben 25-30 percig süssük. Fontos, hogy az első 15-20 percben NE (!!!) nyissuk ki a sütő ajtaját, mert akkor összeesik a piskóta és nem lesz szép magas! Ez idő letelte után végezzünk csak tűpróbát.
8. Ha kész, vegyük ki és hagyjuk kihűlni a piskótát.
9. A kihűlt piskótának óvatosan szedjük ki a belsejét egy kis tálba (később még kelleni fog a tésztamorzsalék!) DE figyeljünk arra, hogy 2-2cm távolság legyen az aljától és a peremétől számítva!

Töltelék

1. A meghámozott banánokat hosszában félbevágjuk és bekenjük őket citromlével.
2. Ez után a banánokat a lapos felével a kikapart piskóta belsejébe tesszük.

Krém

A habtejszínt kemény habbá verjük és a lereszelt csokiforgácsokat belekeverjük a citromhéjjal együtt.

Összeállítás

1. A krémet halmozzuk rá a piskótára, úgy, hogy egy kupolát kapjunk. (Ettől lesz majd olyan vakondtúrás szerű)
2. Szórjuk be a tésztamorzsalékkal, de vigyázzunk, hogy ne deformálódjon el a krémkupola!
3. Befejezésül pedig szórjunk rá egy kis kakaóport.

Tipp: Érdemes 1 éjszakára behűteni, hogy az ízek összeérjenek.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!