Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vakondtúrás torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

5 db tojás
5 dkg cukor
1 dl napraforgó olaj
10 dkg liszt

Krém:

3-4 db banán
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
5 dl habtejszín
10 dkg étcsoki
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Piskóta

1. Keverjük el a lisztet a kakaóporral és a sütőporral.
2. Tojássárgája: kristálycukorral keverjük habosra, majd fokozatosan adjuk hozzá az olajat.
3. Tojásfehérje: verjük fel kemény habbá.
4. A lisztes keveréket öntsük hozzá a tojássárgás masszához, majd keverjük simára.
5. Óvatosan forgassuk bele a felvert habot, vigyázzunk, hogy ne törjük össze!
6. A 24 cm-es tortaformát béleljük ki sütőpapírral, oldalait kenjük be vajjal, hogy ne tapadjon hozzá a tészta.
7. Öntsük bele a masszát, oszlassuk el benne egyenletesen és a 180°-ra előmelegített sütőben 25-30 percig süssük. Fontos, hogy az első 15-20 percben NE (!!!) nyissuk ki a sütő ajtaját, mert akkor összeesik a piskóta és nem lesz szép magas! Ez idő letelte után végezzünk csak tűpróbát.
8. Ha kész, vegyük ki és hagyjuk kihűlni a piskótát.
9. A kihűlt piskótának óvatosan szedjük ki a belsejét egy kis tálba (később még kelleni fog a tésztamorzsalék!) DE figyeljünk arra, hogy 2-2cm távolság legyen az aljától és a peremétől számítva!

Töltelék

1. A meghámozott banánokat hosszában félbevágjuk és bekenjük őket citromlével.
2. Ez után a banánokat a lapos felével a kikapart piskóta belsejébe tesszük.

Krém

A habtejszínt kemény habbá verjük és a lereszelt csokiforgácsokat belekeverjük a citromhéjjal együtt.

Összeállítás

1. A krémet halmozzuk rá a piskótára, úgy, hogy egy kupolát kapjunk. (Ettől lesz majd olyan vakondtúrás szerű)
2. Szórjuk be a tésztamorzsalékkal, de vigyázzunk, hogy ne deformálódjon el a krémkupola!
3. Befejezésül pedig szórjunk rá egy kis kakaóport.

Tipp: Érdemes 1 éjszakára behűteni, hogy az ízek összeérjenek.
Vakondtúrás torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!