Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Töltött hótorta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Töltött hótorta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Egyéb torták

Hozzávalók

kb.10-12 szelethez

  • Tortaforma (24-26 cm ø)

Tetejére

Tésztához

Töltelékhez

Díszítéshez

  • kevés porcukor

Elkészítés

Elõkészítés:

A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Tetejére: A tojásfehérjét egy magasfalú keverőedénybe öntjük és konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. Fokozatosan hozzáadjuk a kimért cukrot, a vanillincukrot, majd addig keverjük, míg a cukor teljesen feloldódik és kemény habot kapunk. A felvert habot csöves habzsákba töltjük (kb. 8 mm-es ø). Egy 24-26 cm-es ø tortaforma segítségével egy ilyen méretű kört vágunk ki sütőpapírból. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd az egyik oldalára ráfektetjük a kivágott formát. A felvert fehérjéből pöttyöket nyomunk kör alakban a kivágott sütőpapírra (1. ábra) és a maradék habból 8-10 kis fenyőformát nyomunk (kb. 4x7 cm) a tepsibe (2. ábra) és a sütő alsó felében megsütjük, szárítjuk.

Alsó és felső sütés: kb. 100 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 60-65 perc

A megsült habcsókfenyőket és a pöttyöket meghintjük porcukorral és a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tészta: A kimért hozzávalókat egy keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. A sütőpapírral bélelt tortaformába az így kapott tésztát egyenletesen elsimítjuk, a sütő középső felébe toljuk, és a tésztát megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 50-55 perc

Töltelék: A tortalapot vízszintesen középen elvágjuk és az alsó felét a kimosott tortaformába visszahelyezzük. A gesztenyés süti pudingot a csomagoláson található leírás alapján (800 ml tejjel) elkészítjük, majd az alsó tortalapon egyenletesen elterítjük és hűlni hagyjuk. Ezután a 400 ml habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudingra terítjük és a tortalap másik felével befedjük. A pöttyökből készített körformát 10-12 szeletre vágjuk és a tészta tetejére helyezzük. A tortát tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés: Tálalás előtt a tortát porcukorral hintjük és a habcsókfenyőket a torta szélére nyomkodjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A tortalapot és a habcsókokat előző nap is megsüthetjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!