Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Eszterházy-torta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Eszterházy-torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Egyéb torták

Hozzávalók

kb. 8 szelethez

Sütőlemezhez (38x42 cm)

  • sütőpapír
  • némi zsiradék

Tésztához

  • 10 db tojásfehérje (M-es)
  • 260 g darált dió
  • 40 g búzaliszt
  • 300 g cukor
  • 1 csipet só

Krémhez

Díszítéshez

  • 100 g fehér csokoládé
  • 30 g étcsokoládé
  • kb. 30 g darált dió
  • 50 ml hideg habtejszín

Elkészítés

Előkészítés:

Előkészítés: 3 darab sütőpapírra 2-2 darab 18 cm átmérőjű kört rajzolunk egymás mellé. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Tészta:

A tojásfehérjéket a csipet sóval, konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, a cukor hozzáadásával, kemény habbá verjük. A darált diót és a lisztet átszitáljuk. A diós keveréket fakanállal hozzáforgatjuk a cukros tojásfehérjehabhoz. A masszát 6 egyenlő részre osztjuk. Az egyik sütőpapírt, rajzolt oldalával lefelé, a sütőlemezre helyezzük. A tészta hatodát habkártyával elkenjük az egyik körben úgy, hogy teljesen kiérjen a peremig. A másik körben elkenjük a második hatod tésztát. A két tortalapot, a sütő alsó harmadában megsütjük. Ezután hasonlóan, további 2 részletben megsütjük a maradék 4 tésztát.

Alsó-felső sütés: 190 °C
Légkeveréses sütés: 170 °C
Sütési idő: kb. 15 perc

A tortalapokat rácsra borítjuk, hűlni hagyjuk, majd lehúzzuk róluk a sütőpapírokat.

Krém:

A pudingot a tejjel, a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük. A kész pudingot lefedjük, néhányszor átkeverve hagyjuk kihűlni. A lágy vajat konyhai robotgéppel (habverővel) kihabosítjuk. Apránként hozzáadjuk a pudingot és a porcukrot, simára keverjük, majd hozzáforgatjuk a diót is.

Összeállítás:

Az első tortalapot tányérra vagy tortatálra tesszük, egy tortagyűrűt helyezünk köré. Kenünk rá a krémből, majd rátesszük a következő tortalapot. Hasonlóan folytatjuk a rétegezést, de a legfelső tortalapot már nem kenjük meg krémmel. Óvatosan levesszük a tortagyűrűt, és a maradék krémmel vékonyan körbekenjük a torta oldalát. 1 órára hűtőbe tesszük.

Díszítés:

A fehér csokoládét habüstben, vízgőz felett felolvasztjuk. Az étcsokoládét egy másik habüstben, vízgőz felett felolvasztjuk. A fehér csokoládét a torta tetejére csorgatjuk, elsimítjuk. Az étcsokoládét díszítő tasakba (habzsákba) töltjük, a végét levágjuk. Az étcsokoládéból vékony csíkokat húzunk a torta tetejére. Ezután fordítunk egyet a tortán, majd fogpiszkálóval, a vonalakra merőlegesen, ugyanolyan sűrűn csíkokat húzunk a csokiból. Végül az így kapott csíkok között is húzunk 1-1 vonalat, de az ellentétes irányba haladva. A torta oldalát vízbe mártott ecsettel átkenjük, majd óvatosan rányomkodjuk körben a darált diót. Hűtőbe tesszük a tortát addig, amíg a csoki megdermed. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük (8 mm Ø), és megdíszítjük a tejszínhabbal a torta tetejét.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A diót felhasználás előtt forró, zsiradékmentes serpenyőben megpiríthatjuk.
A tészta receptjében a lisztet kiválthatjuk azonos mennyiségű Dr. Oetker Gustin Étkezési keményítővel.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!