Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos máktorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

tészta:

15 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
4 dkg tejföl
1-2 ek. hideg víz

máktöltelék:

0,5 l tej
25 dkg darált mák
10 ek. cukor
1 dl tejföl
5 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
1 csipet fahéj

citromkrém:

2 dl tejföl
2 ek. porcukor
1 citrom leve és reszelt héja
1 ek. keményítő
2 ek. cukrozott sűrített tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

26 cm kapcsos tortaforma.
160 'C előmelegíteni a sütőt.

Elkészítés

A mákos töltelékhez a cukrot és a tejet megmelegítjük, majd hozzáadjuk a darált mákot, fahéjat és citromhéjat. Hagyjuk állni, addig elkészítjük a tésztát.
A lisztben elmorzsoljuk a hideg vajat, majd hozzáadjuk a cukrot és a tejfölt és annyi vizet amennyit felvesz, tésztává gyúrjuk, majd becsomagolva a hűtőben pihentetjük fél órát.
A mákos krémet visszatesszük a tűzre, sűrű kevergetés mellett felforraljuk (közepesen erős lángon, nehogy odakapjon az alja!).
Belekeverjük a 0,5 dl vízzel simára kevert pudingport, addig kevergetjük a krémet, amíg besűrűsödik (pár perc). Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat (előtte megolvaszthatjuk), az előzetesen krémesre elkevert tejfölt, itt még lehet utóízesíteni, ha szükséges. Kicsit hagyjuk hűlni.
A tésztát kinyújtjuk és kibéleljük vele a tortaformát kis peremet hagyva.
A mákkrémet ráöntjük, és 35-40 percig sütjük 160'C-on majd kivesszük, és a tetejére öntjük a citromkrémet, amit előzőleg kikevertünk (minden hozzávalót egy tálban összekeverünk) és visszatesszük a sütőbe 20 percre. Csak kihűlés után szeleteljük.

Tálalás

14 szelet

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

A citromos és a mákos sütik nagy kedvencek, ezért az interneten talált receptekből ( 3 db) lett összehozva ez a tojás nélküli változat :)
Citromos máktorta Citromos máktorta Citromos máktorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!