Citromos máktorta
Hozzávalók
tészta:
máktöltelék:
citromkrém:
Elkészítés
Előkészítés
160 'C előmelegíteni a sütőt.
Elkészítés
A lisztben elmorzsoljuk a hideg vajat, majd hozzáadjuk a cukrot és a tejfölt és annyi vizet amennyit felvesz, tésztává gyúrjuk, majd becsomagolva a hűtőben pihentetjük fél órát.
A mákos krémet visszatesszük a tűzre, sűrű kevergetés mellett felforraljuk (közepesen erős lángon, nehogy odakapjon az alja!).
Belekeverjük a 0,5 dl vízzel simára kevert pudingport, addig kevergetjük a krémet, amíg besűrűsödik (pár perc). Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat (előtte megolvaszthatjuk), az előzetesen krémesre elkevert tejfölt, itt még lehet utóízesíteni, ha szükséges. Kicsit hagyjuk hűlni.
A tésztát kinyújtjuk és kibéleljük vele a tortaformát kis peremet hagyva.
A mákkrémet ráöntjük, és 35-40 percig sütjük 160'C-on majd kivesszük, és a tetejére öntjük a citromkrémet, amit előzőleg kikevertünk (minden hozzávalót egy tálban összekeverünk) és visszatesszük a sütőbe 20 percre. Csak kihűlés után szeleteljük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Citromos máktorta
Hozzávalók
tészta:
máktöltelék:
citromkrém:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
160 'C előmelegíteni a sütőt.
Elkészítés
A lisztben elmorzsoljuk a hideg vajat, majd hozzáadjuk a cukrot és a tejfölt és annyi vizet amennyit felvesz, tésztává gyúrjuk, majd becsomagolva a hűtőben pihentetjük fél órát.
A mákos krémet visszatesszük a tűzre, sűrű kevergetés mellett felforraljuk (közepesen erős lángon, nehogy odakapjon az alja!).
Belekeverjük a 0,5 dl vízzel simára kevert pudingport, addig kevergetjük a krémet, amíg besűrűsödik (pár perc). Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat (előtte megolvaszthatjuk), az előzetesen krémesre elkevert tejfölt, itt még lehet utóízesíteni, ha szükséges. Kicsit hagyjuk hűlni.
A tésztát kinyújtjuk és kibéleljük vele a tortaformát kis peremet hagyva.
A mákkrémet ráöntjük, és 35-40 percig sütjük 160'C-on majd kivesszük, és a tetejére öntjük a citromkrémet, amit előzőleg kikevertünk (minden hozzávalót egy tálban összekeverünk) és visszatesszük a sütőbe 20 percre. Csak kihűlés után szeleteljük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?