Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

A legfinomabb répatorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A legfinomabb répatorta

220 g finomliszt
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
1 lapos teáskanál gyömbér
1/2 teáskanál szerecsendió
csipet só
50 g apróra vágott dió
mazsola
50 g kókuszreszelék
3 tojás
100 g cukor
1 dl olaj
100 g durvára vágott étcsoki
375 g reszelt sárgarépa
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

180°C-ra előmelegítjük a sütőt és egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral.

Elkészítés

A lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát, a sütőport, a fűszereket, a sót, a diót, a mazsolát, a csoki felét és a kókuszt összekavarjuk. A tojást a cukorral és az olajjal habos krémmé keverjük. Majd a maradék csokit felolvasztjuk és összekeverjük a habbal, ezt pedig a lisztes keverékkel. Hozzáadjuk a répát és a tortaformába öntjük.40-50 percig sütjük.

Alternatív elkészítés

Nekem kissé száraznak bizonyult, ezért megkentem házi baracklekvárral és megszórtam mandulaforgáccsal. De csoki krémmel is megkenhetjük a tetejét, ehhez 180 g csokit megolvasztunk.250 g Mascarponét 300 g porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a csokit.
A legfinomabb répatorta A legfinomabb répatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!