Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barbi torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Barbi torta

1db műanyag Barbie baba vagy olcsóbb utánzata
folpack

Piskóta 1:

5 tojás
12 dkg cukor
15 dkg rétesliszt
5 ek. víz

Piskóta 2:

3 tojás
3 ek. cukor
9 dkg rétesliszt
késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
3 ek. víz

Krém:

9 dl tej
5 ek. cukor
12,5 dkg margarin
ízlés szerint porcukor
5 dl hullala tejszín

Díszítéshez:

Dr. Oetker Marcipán vagy fondan (rózsaszín,zöld,fehér)
cukorvirágok
gyöngyök
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

3 és 5 tojásos piskóta lapokat sütünk a fenti hozzávalókból. Ha van ovális sütőformánk, akkor a 3 tojásost abban sütjük, ha nincs az sem baj, akkor marad a téglalap. Az 5 tojásosat 22x32 cm-es formában sütöttem. A 3 tojásos pedig egy mérettel kisebb is lehet.

Elkészítés

Krém: A pudingokat a tejjel, cukorral megfőzzük, mikor már langyos belekeverjük a margarint, és az ízlés szerinti cukrot. Hagyjuk teljesen kihűlni, addig felverjük a habfix-szel a habot. Ha teljesen kihűlt a puding óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot, hűtőbe tesszük.

Ha a piskóták kisültek és kihűltek, akkor a 3 tojásos lapot ovális formára vágjuk, hosszában is elvágjuk és megkenjük a hűtőből kivett krémmel. (kívül-belül) Barbaránk, lábait derékig becsomagoljuk, és magunk mellé készítjük.
Elővesszük az 5 tojásos lapunkat és ezt is kettévágjuk, vízszintesen mintha meg akarnánk tölteni. Az ovális formához próbáljuk a babát, aki úgy helyezkedjen el, mint manöken a kifutón, de számoljunk az abroncsos szoknya méretével is. A piskóta lapokból vágjunk 2 db kb. 12x12 cm négyzetet, az első lap alját nem kell megkenni krémmel, mert az ovális alakunkra tesszük, és az már megvan kenve. Viszont a tetejét kenjük, mert erre fektetjük rá a következő lapot. Ne csak éppen hogy kenegessük, hanem mintha tortát töltenénk, legalább 8 mm vastag legyen benne a krém. Szóval, fent van az első két lap, most két kisebbet mondjuk 10x10 vágunk és ugyanilyen módon, a nagyobbak tetejére tesszük, és ezt folytatjuk egyre kisebb lapokkal, addig míg melléállítva Barbaránkat,elértünk a derekáig. Ha derékrésznél vagyunk, állítsuk a babát óvatosan, a négyzet rakásunk közepébe, úgy, hogy háttal legyen az ovális piskóta lapunk, kimaradó részének. ( A kimaradt ovális részen fog elterülni a szoknya uszálya. ) Ha a baba benne van, akkor fogjunk egy éles kést és faragjuk meg a piskótát (a négyzet rakást) szép, abroncsos szoknya formára, ha minden oldalán arányos, akkor jól dolgoztunk, most pedig megkenjük a szoknya külső részét is krémmel,(a külső kenésre azért van mindig szükség, mert másképp nem ragad rá a marcipán,vagy a fondan) A félkész tortát hűtőbe tesszük legalább egy órára. Mikor már megdermedt a krém, a tortán, porcukros deszkán kinyújtjuk a marcipánt (jóval nagyobbra, mint a szoknya magassága és szélessége) Bevonjuk, takarjuk a szoknya részt, rásimítjuk, és uszályt hagyva (ami mostanra szépen ráterült az ovális alak fennmaradó részének egyharmadára) körbe levágjuk a felesleges marcipánt. Egy kisebb téglalap alakúra nyújtott marcipánból, elkészítjük a babaruha felső részét. Ha a babának van ruhája, uszálya, de még mindig maradt ki rész az ovális tortarészből, akkor azt zöld marcipánnal vonjuk be. Most jön a legjobb rész!!!!!! Díszítsük, virágokkal, gyöngyökkel a ruhát, a gyepet.

Alternatív elkészítés

Mielőtt, azt mondanád, ezt én úgysem tudom, nézd meg a képeket, és ami a leírásban bonyolultnak tűnik, azonnal világos lesz! Nem fontos hogy kifutód legyen anélkül is elkészítheted! Kérdezz, és segítek, ha tudok! 3 képet tettem fel Barbaráról, próbáltam úgy, hogy jól látszódjék, amiről írtam.
Barbi torta Barbi torta Barbi torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
49 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!