Barbi torta
Hozzávalók
Barbi torta
Piskóta 1:
Piskóta 2:
Krém:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Ha a piskóták kisültek és kihűltek, akkor a 3 tojásos lapot ovális formára vágjuk, hosszában is elvágjuk és megkenjük a hűtőből kivett krémmel. (kívül-belül) Barbaránk, lábait derékig becsomagoljuk, és magunk mellé készítjük.
Elővesszük az 5 tojásos lapunkat és ezt is kettévágjuk, vízszintesen mintha meg akarnánk tölteni. Az ovális formához próbáljuk a babát, aki úgy helyezkedjen el, mint manöken a kifutón, de számoljunk az abroncsos szoknya méretével is. A piskóta lapokból vágjunk 2 db kb. 12x12 cm négyzetet, az első lap alját nem kell megkenni krémmel, mert az ovális alakunkra tesszük, és az már megvan kenve. Viszont a tetejét kenjük, mert erre fektetjük rá a következő lapot. Ne csak éppen hogy kenegessük, hanem mintha tortát töltenénk, legalább 8 mm vastag legyen benne a krém. Szóval, fent van az első két lap, most két kisebbet mondjuk 10x10 vágunk és ugyanilyen módon, a nagyobbak tetejére tesszük, és ezt folytatjuk egyre kisebb lapokkal, addig míg melléállítva Barbaránkat,elértünk a derekáig. Ha derékrésznél vagyunk, állítsuk a babát óvatosan, a négyzet rakásunk közepébe, úgy, hogy háttal legyen az ovális piskóta lapunk, kimaradó részének. ( A kimaradt ovális részen fog elterülni a szoknya uszálya. ) Ha a baba benne van, akkor fogjunk egy éles kést és faragjuk meg a piskótát (a négyzet rakást) szép, abroncsos szoknya formára, ha minden oldalán arányos, akkor jól dolgoztunk, most pedig megkenjük a szoknya külső részét is krémmel,(a külső kenésre azért van mindig szükség, mert másképp nem ragad rá a marcipán,vagy a fondan) A félkész tortát hűtőbe tesszük legalább egy órára. Mikor már megdermedt a krém, a tortán, porcukros deszkán kinyújtjuk a marcipánt (jóval nagyobbra, mint a szoknya magassága és szélessége) Bevonjuk, takarjuk a szoknya részt, rásimítjuk, és uszályt hagyva (ami mostanra szépen ráterült az ovális alak fennmaradó részének egyharmadára) körbe levágjuk a felesleges marcipánt. Egy kisebb téglalap alakúra nyújtott marcipánból, elkészítjük a babaruha felső részét. Ha a babának van ruhája, uszálya, de még mindig maradt ki rész az ovális tortarészből, akkor azt zöld marcipánnal vonjuk be. Most jön a legjobb rész!!!!!! Díszítsük, virágokkal, gyöngyökkel a ruhát, a gyepet.
Alternatív elkészítés
Barbi torta
Hozzávalók
Barbi torta
Krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Ha a piskóták kisültek és kihűltek, akkor a 3 tojásos lapot ovális formára vágjuk, hosszában is elvágjuk és megkenjük a hűtőből kivett krémmel. (kívül-belül) Barbaránk, lábait derékig becsomagoljuk, és magunk mellé készítjük.
Elővesszük az 5 tojásos lapunkat és ezt is kettévágjuk, vízszintesen mintha meg akarnánk tölteni. Az ovális formához próbáljuk a babát, aki úgy helyezkedjen el, mint manöken a kifutón, de számoljunk az abroncsos szoknya méretével is. A piskóta lapokból vágjunk 2 db kb. 12x12 cm négyzetet, az első lap alját nem kell megkenni krémmel, mert az ovális alakunkra tesszük, és az már megvan kenve. Viszont a tetejét kenjük, mert erre fektetjük rá a következő lapot. Ne csak éppen hogy kenegessük, hanem mintha tortát töltenénk, legalább 8 mm vastag legyen benne a krém. Szóval, fent van az első két lap, most két kisebbet mondjuk 10x10 vágunk és ugyanilyen módon, a nagyobbak tetejére tesszük, és ezt folytatjuk egyre kisebb lapokkal, addig míg melléállítva Barbaránkat,elértünk a derekáig. Ha derékrésznél vagyunk, állítsuk a babát óvatosan, a négyzet rakásunk közepébe, úgy, hogy háttal legyen az ovális piskóta lapunk, kimaradó részének. ( A kimaradt ovális részen fog elterülni a szoknya uszálya. ) Ha a baba benne van, akkor fogjunk egy éles kést és faragjuk meg a piskótát (a négyzet rakást) szép, abroncsos szoknya formára, ha minden oldalán arányos, akkor jól dolgoztunk, most pedig megkenjük a szoknya külső részét is krémmel,(a külső kenésre azért van mindig szükség, mert másképp nem ragad rá a marcipán,vagy a fondan) A félkész tortát hűtőbe tesszük legalább egy órára. Mikor már megdermedt a krém, a tortán, porcukros deszkán kinyújtjuk a marcipánt (jóval nagyobbra, mint a szoknya magassága és szélessége) Bevonjuk, takarjuk a szoknya részt, rásimítjuk, és uszályt hagyva (ami mostanra szépen ráterült az ovális alak fennmaradó részének egyharmadára) körbe levágjuk a felesleges marcipánt. Egy kisebb téglalap alakúra nyújtott marcipánból, elkészítjük a babaruha felső részét. Ha a babának van ruhája, uszálya, de még mindig maradt ki rész az ovális tortarészből, akkor azt zöld marcipánnal vonjuk be. Most jön a legjobb rész!!!!!! Díszítsük, virágokkal, gyöngyökkel a ruhát, a gyepet.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?