Brazil diótorta (vega változat)
Hozzávalók
piskóta:
diókrém:
kávékrém:
tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Ha kihűlt a tésztát kettévágjuk.
A diókrémhez a pudingport a tej felével és a cukorral elkeverjük, a többi tejet feltesszük melegedni, beleszórjuk a darált diót és mielőtt felforrna, hozzáadjuk a pudingporos keveréket is folytonos keverés mellett besűrítjük, levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni. A növényi tejszínt habbá verjük, a rummal együtt a kihűlt diókrémhez keverjük.
A kávékrémhez a tejet felmelegítjük. A keményítőt a kihűlt kávéval és a cukorral, kardamommal elkeverjük majd a forró tejhez adjuk és folytonos keverés mellett besűrítjük.
Összeállítás: az alsó tésztalapra ráöntjük a meleg kávékrémet, erre a diókrém felét habzsákból rányomjuk és beborítjuk a másik tésztalappal. A tetejére és az oldalára kerül a diókrém másik fele, amit habzsákba töltünk, és úgy nyomjuk a torta tetejére.
Hűtőben 3 órát hagyjuk állni. Egész dió szemekkel, kakaóval megszórva tálaljuk.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Brazil diótorta (vega változat)
Hozzávalók
piskóta:
diókrém:
kávékrém:
tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Ha kihűlt a tésztát kettévágjuk.
A diókrémhez a pudingport a tej felével és a cukorral elkeverjük, a többi tejet feltesszük melegedni, beleszórjuk a darált diót és mielőtt felforrna, hozzáadjuk a pudingporos keveréket is folytonos keverés mellett besűrítjük, levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni. A növényi tejszínt habbá verjük, a rummal együtt a kihűlt diókrémhez keverjük.
A kávékrémhez a tejet felmelegítjük. A keményítőt a kihűlt kávéval és a cukorral, kardamommal elkeverjük majd a forró tejhez adjuk és folytonos keverés mellett besűrítjük.
Összeállítás: az alsó tésztalapra ráöntjük a meleg kávékrémet, erre a diókrém felét habzsákból rányomjuk és beborítjuk a másik tésztalappal. A tetejére és az oldalára kerül a diókrém másik fele, amit habzsákba töltünk, és úgy nyomjuk a torta tetejére.
Hűtőben 3 órát hagyjuk állni. Egész dió szemekkel, kakaóval megszórva tálaljuk.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?