Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Brazil diótorta (vega változat)

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

piskóta:

10 dkg liszt
5 dkg rizsliszt
5 dkg teljes őrlésű tönköly liszt
2 ek. olaj
2 ek. szójatej
2 dl víz
10 dkg nádcukor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 mokkáskanál örölt kardamom
1 csipet só

diókrém:

10 dkg darált dió
4 ek. nádcukor
3 dl szójatej
1 dl növényi tejszín
2 cl rum

kávékrém:

0,5 dl kávé
1 dl szójatej
2 ek. nádcukor
1 mokkáskanál örölt kardamom
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

18 cm tortaforma

Elkészítés

A tésztához a liszteket a cukorral, szódabikarbónával, sütőporral, sóval, őrölt kardamommal elkeverjük. Hozzáadjuk a vizet, tejet, olajat, összedolgozzuk, és sütőpapírral bélelt formába öntjük a masszát, majd megsütjük. Előmelegített 180 'C sütőben Kb. 25-30 perc.
Ha kihűlt a tésztát kettévágjuk.
A diókrémhez a pudingport a tej felével és a cukorral elkeverjük, a többi tejet feltesszük melegedni, beleszórjuk a darált diót és mielőtt felforrna, hozzáadjuk a pudingporos keveréket is folytonos keverés mellett besűrítjük, levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni. A növényi tejszínt habbá verjük, a rummal együtt a kihűlt diókrémhez keverjük.
A kávékrémhez a tejet felmelegítjük. A keményítőt a kihűlt kávéval és a cukorral, kardamommal elkeverjük majd a forró tejhez adjuk és folytonos keverés mellett besűrítjük.
Összeállítás: az alsó tésztalapra ráöntjük a meleg kávékrémet, erre a diókrém felét habzsákból rányomjuk és beborítjuk a másik tésztalappal. A tetejére és az oldalára kerül a diókrém másik fele, amit habzsákba töltünk, és úgy nyomjuk a torta tetejére.
Hűtőben 3 órát hagyjuk állni. Egész dió szemekkel, kakaóval megszórva tálaljuk.

Tálalás

8-10 szelet

Alternatív elkészítés

A nem vegánok nyugodtan készíthetnek rendes tojásos piskótát hozzá és sima tejjel és tejszínnel a krémet. A kardamom magot ritkán kapni őrölve, sokkal intenzívebb íze van frissen mozsárban összetörve, csak a héjából kivéve -kipattintva a fekete magokat kell összezúzni.
Brazil diótorta (vega változat) Brazil diótorta (vega változat) Brazil diótorta (vega változat)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!