Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyekrémes piskóta torta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Olajos piskótához:

6 db tojás
3 dl cukor
4 dl liszt
csipet só
7 evőkanál napraforgó olaj
1/2 teáskanál szódabikarbóna vagy Dr. Oetker Sütőpor

Gesztenyehabhoz:

1/2 kg gesztenyemassza
fél liter cukrászati habalapanyag

Díszítés:

Ehető marcipánvirág/marcipándísz
ízesített tejszínhab
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Piskóta:
A tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük.
Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat és a szódaport, amivel szintén tovább verjük, de csak addig, amíg a tojássárga és az olaj teljesen elkeveredik a fehérjében.
Végül kanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet, hogy a hab ne törjön meg.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk, és aranybarnára sütjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben is süthetjük.
Sütés után, hagyjuk kihűlni. Utána 3 részbe vágjuk, minden részt gesztenyehabbal megkenünk, és összeillesztjük.
A gesztenyehab receptje:
Gesztenyemasszát kiengedjük, vaníliás cukorral a fél liter habalapanyagot keményre felverjük, és a gesztenyemasszát belekeverjük. Ezzel töltjük a részeket, összeállítjuk a tortát szintenként, majd hűtőbe tesszük.
Kívülre:
Dr. Oetker Aranka főzés nélküli mogyorókrémmel megkenjük. Díszíthetjük ehető marcipánvirággal/marcipándísszel, vagy ízesített tejszínhabbal.

Tálalás

12 szelethez, 4 főre

Tárolás

Hűtőben tárolandó minimum 3 óráig.

Alternatív elkészítés

Ajánlat:
Kakaósan is készíthetjük, akkor a liszt mennyiségét csökkentjük egy púpos kanálnyival, és helyette 1 evőkanál kakaót teszünk.

Ez egy alaprecept. Amióta megkaptam, szinte kizárólag ezt a piskótát sütöm. Kitűnő tortákhoz, félbe vagy három részbe vágva, tölthetjük lekvárral, tejszínes vagy főzött krémekkel. Önmagában is finom, de vanília- vagy csokiöntettel is kínálhatjuk.
Sütés után nem esik össze, szép magas marad, és könnyű szeletelni.
Gesztenyekrémes piskóta torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!