Gesztenyekrémes piskóta torta
Hozzávalók
Olajos piskótához:
Gesztenyehabhoz:
Díszítés:
Elkészítés
Elkészítés
A tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük.
Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat és a szódaport, amivel szintén tovább verjük, de csak addig, amíg a tojássárga és az olaj teljesen elkeveredik a fehérjében.
Végül kanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet, hogy a hab ne törjön meg.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk, és aranybarnára sütjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben is süthetjük.
Sütés után, hagyjuk kihűlni. Utána 3 részbe vágjuk, minden részt gesztenyehabbal megkenünk, és összeillesztjük.
A gesztenyehab receptje:
Gesztenyemasszát kiengedjük, vaníliás cukorral a fél liter habalapanyagot keményre felverjük, és a gesztenyemasszát belekeverjük. Ezzel töltjük a részeket, összeállítjuk a tortát szintenként, majd hűtőbe tesszük.
Kívülre:
Dr. Oetker Aranka főzés nélküli mogyorókrémmel megkenjük. Díszíthetjük ehető marcipánvirággal/marcipándísszel, vagy ízesített tejszínhabbal.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Kakaósan is készíthetjük, akkor a liszt mennyiségét csökkentjük egy púpos kanálnyival, és helyette 1 evőkanál kakaót teszünk.
Ez egy alaprecept. Amióta megkaptam, szinte kizárólag ezt a piskótát sütöm. Kitűnő tortákhoz, félbe vagy három részbe vágva, tölthetjük lekvárral, tejszínes vagy főzött krémekkel. Önmagában is finom, de vanília- vagy csokiöntettel is kínálhatjuk.
Sütés után nem esik össze, szép magas marad, és könnyű szeletelni.
Gesztenyekrémes piskóta torta
Hozzávalók
Olajos piskótához:
Gesztenyehabhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük.
Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat és a szódaport, amivel szintén tovább verjük, de csak addig, amíg a tojássárga és az olaj teljesen elkeveredik a fehérjében.
Végül kanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet, hogy a hab ne törjön meg.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk, és aranybarnára sütjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben is süthetjük.
Sütés után, hagyjuk kihűlni. Utána 3 részbe vágjuk, minden részt gesztenyehabbal megkenünk, és összeillesztjük.
A gesztenyehab receptje:
Gesztenyemasszát kiengedjük, vaníliás cukorral a fél liter habalapanyagot keményre felverjük, és a gesztenyemasszát belekeverjük. Ezzel töltjük a részeket, összeállítjuk a tortát szintenként, majd hűtőbe tesszük.
Kívülre:
Dr. Oetker Aranka főzés nélküli mogyorókrémmel megkenjük. Díszíthetjük ehető marcipánvirággal/marcipándísszel, vagy ízesített tejszínhabbal.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Kakaósan is készíthetjük, akkor a liszt mennyiségét csökkentjük egy púpos kanálnyival, és helyette 1 evőkanál kakaót teszünk.
Ez egy alaprecept. Amióta megkaptam, szinte kizárólag ezt a piskótát sütöm. Kitűnő tortákhoz, félbe vagy három részbe vágva, tölthetjük lekvárral, tejszínes vagy főzött krémekkel. Önmagában is finom, de vanília- vagy csokiöntettel is kínálhatjuk.
Sütés után nem esik össze, szép magas marad, és könnyű szeletelni.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?