Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Focipálya

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Focipálya
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb torták , Piskóták

Hozzávalók

Omlós tésztához (játékosokhoz)

Tésztához

Bevonathoz

Díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés

Omlós tészta:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) sima tésztává dagasztjuk. A tésztát fél óráig, hűvös helyen pihentetjük.

Tészta:
A cukrot a vanillincukorral, a sóval és a 4 tojással krémesre kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, kakaóport, sütőport majd a vajat.

A masszát a kivajazott tepsiben (30 x 35 cm) egyenletesen elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 18 perc

A még meleg süteményt lekvárral megkenjük. A kókuszreszeléket az ételfestékkel (színválasztás egyéni) összekeverjük, és a lekvárra morzsoljuk.

Az omlós tésztát 3 mm vastag lappá nyújtjuk. A játékos figurákat kiszúró formával kiszaggatjuk. A formákat egy tepsibe helyezzük, és a sütési hőmérsékletet változatlanul hagyva a süteményt megsütjük. Sütési idő kb. 10 perc

A citrom levét a porcukorral sima mázzá keverjük. A máz ¾ részét ízlés szerint színezzük. A mázat nyomózsákba töltjük, és a játékosokat illetve a focipályát megrajzoljuk, díszítjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A játékosok arcát Dr. Oetker Dekor Tollal megrajzolhatjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató