Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Tejszínes gesztenyetorta

Bius21 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6441-bius21
Tejszínes gesztenyetorta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb torták , Piskóták

Hozzávalók

Piskótához

Krém

Bius21 Bius21 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A piskóta karikánkat 180 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük. Ha kihűlt 2 helyen elvágjuk. A krémhez a tejből, cukorból, pudingporból pudingot főzünk. Teljesen kihűtjük, majd hozzákeverjük a rumot és a gesztenyemasszából 150 g -ot. A zselatint fél dl vízben feloldjuk, langyosra hűtjük. A tejszínt felverjük. Ha a zselatin langyos, akkor a pudinghoz keverjük és beleforgatjuk a tejszín 2/3-ad részét. A tortát betöltjük a krémmel és hűtőbe tesszük dermedni. A maradék tejszínnel bevonjuk a tortát. A megmaradt gesztenyemasszából golyókat vagy gesztenye szíveket formázzunk és díszítjük vele a tortát.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A gesztenye golyókat vagy szíveket félig vagy egészben csokoládéba márthatjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!