Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Tejszínes karamell torta

Bius21 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6441-bius21
Tejszínes karamell torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb torták , Piskóták

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Bius21 Bius21 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A piskótánkat 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Teljesen kihűtjük, és 2 helyen elvágjuk, félretesszük. A krémhez a cukrot felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a 160 ml folyékony tejszínt. Ne ijedjünk meg először a cukor bekeményedik, de a tűzön tovább kevergetve feloldódik. Mikor az egész cukor felolvadt, akkor félretesszük, amíg teljesen kihűl. A zselatint fél dl vízben feloldjuk és langyosra hűtjük. A 500 ml tejszínt felverjük. A kihűlt tejszínes cukorhoz hozzákeverjük a zselatint és a felvert tejszín 2/3-ad részét. Betöltjük a tortát, hűtőbe tesszük dermedni. A maradék tejszínnel bevonjuk, és ízlés szerint díszítjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!