Pillangó torta
Hozzávalók
A piskóta(( 25 cm átmérőjű tortaforma):
A diókrém:
A torta bevonásához és díszítéséhez:
Elkészítés
Elkészítés
A tojásokat kikeverem a cukorral. A lisztet laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben 220 fokon tűpróbáig sütjük.
A krém:
A vajat kikeverem a cukorral, majd hozzáadom a diót.
Tejszínhab:
A tejszínt felverjük, beletesszük a habfixálót, egy részét tetszés szerint színezzük.
Torta:
A kihűlt piskótát kettévágjuk és megtöltjük a diókrémmel. Piskótatora közepéből kivágunk egy 3-4cm széles sávot, aminek az egyik végét hegyesre vágjuk, ez lesz a pillangó törzse. A két félkört megfordítjuk úgy, hogy a domború oldaluk nézzen a középső piskótacsík felé. Kicsit meg is faragjuk őket úgy, hogy még jobban emlékeztessenek a pillangószárnyra, amit lefaragunk belőle az lesz a pillangó feje.
Díszítés:
A pillangót bevonjuk tejszínhabbal.(nyomózsákkal a legszebb)
Pillangó torta
Hozzávalók
A piskóta(( 25 cm átmérőjű tortaforma):
A diókrém:
A torta bevonásához és díszítéséhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojásokat kikeverem a cukorral. A lisztet laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben 220 fokon tűpróbáig sütjük.
A krém:
A vajat kikeverem a cukorral, majd hozzáadom a diót.
Tejszínhab:
A tejszínt felverjük, beletesszük a habfixálót, egy részét tetszés szerint színezzük.
Torta:
A kihűlt piskótát kettévágjuk és megtöltjük a diókrémmel. Piskótatora közepéből kivágunk egy 3-4cm széles sávot, aminek az egyik végét hegyesre vágjuk, ez lesz a pillangó törzse. A két félkört megfordítjuk úgy, hogy a domború oldaluk nézzen a középső piskótacsík felé. Kicsit meg is faragjuk őket úgy, hogy még jobban emlékeztessenek a pillangószárnyra, amit lefaragunk belőle az lesz a pillangó feje.
Díszítés:
A pillangót bevonjuk tejszínhabbal.(nyomózsákkal a legszebb)
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?