Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pillangó torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A piskóta(( 25 cm átmérőjű tortaforma):

8 tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál rétesliszt

A diókrém:

25 dkg vaj
20 dkg porcukor
20 dkg darált dió

A torta bevonásához és díszítéséhez:

10 dkg porcukor
5 dl tejszín
ételfesték (piros,kék)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskóta:
A tojásokat kikeverem a cukorral. A lisztet laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben 220 fokon tűpróbáig sütjük.
A krém:
A vajat kikeverem a cukorral, majd hozzáadom a diót.
Tejszínhab:
A tejszínt felverjük, beletesszük a habfixálót, egy részét tetszés szerint színezzük.
Torta:
A kihűlt piskótát kettévágjuk és megtöltjük a diókrémmel. Piskótatora közepéből kivágunk egy 3-4cm széles sávot, aminek az egyik végét hegyesre vágjuk, ez lesz a pillangó törzse. A két félkört megfordítjuk úgy, hogy a domború oldaluk nézzen a középső piskótacsík felé. Kicsit meg is faragjuk őket úgy, hogy még jobban emlékeztessenek a pillangószárnyra, amit lefaragunk belőle az lesz a pillangó feje.
Díszítés:
A pillangót bevonjuk tejszínhabbal.(nyomózsákkal a legszebb)
Pillangó torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!