Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eszterházi torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

200 g darált dió
6 tojás
6 ek. porcukor
kiskanál kávé

Krémhez:

150 g vaj
100 g porcukor
3 ek.liszt
3 tojás
2 dl tej
1 dl kávé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180°C ra.
Egy tortaformát vajazzunk ki.

Elkészítés

A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverem, hozzáadom a kávét és a kakaót.
A tojások fehérjét kemény habbá verem és óvatosan beleforgatom a masszába.
A darált diót apránként, óvatosan hozzákeverjük a tésztához. Majd öntsük bele a tortaformába. Süssük addig, míg a tűre már nem ragad rá a tészta.
A krémhez mérsékelt lángon főzzük a kávéval és a liszttel elkevert tejet sűrűre.
A tojássárgákat, a cukrot, a vajat és a vaníliás cukrot verjük habosra, majd szépen keverjük hozzá a tejes masszához. Hagyjuk hűlni.
Ha megsült a tészta, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk fel nagyon óvatosan 3 egyenlő lapra. Majd töltsük meg a krémmel és a tetejét is kenjük le vele.

Tárolás

Hűtőben kell tárolni.

Alternatív elkészítés

Én az oldalát is megkentem a krémmel és pirított, darált dióval szórtam meg. Nekem elég folyósra sikeredett a töltelék és mindenhova lefolyt mikor kentem a tortát, de miután betettem a hűtőbe szépen megszilárdult.
A tetejét egész diókkal díszítettem.
Eszterházi torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!