Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Eszterházi torta

Mazsola16 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5696-mazsola16
Eszterházi torta
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Egyéb torták

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Mazsola16 Mazsola16 receptje

Elkészítés

Előkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180°C ra.
Egy tortaformát vajazzunk ki.

A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverem, hozzáadom a kávét és a kakaót.
A tojások fehérjét kemény habbá verem és óvatosan beleforgatom a masszába.
A darált diót apránként, óvatosan hozzákeverjük a tésztához. Majd öntsük bele a tortaformába. Süssük addig, míg a tűre már nem ragad rá a tészta.
A krémhez mérsékelt lángon főzzük a kávéval és a liszttel elkevert tejet sűrűre.
A tojássárgákat, a cukrot, a vajat és a vaníliás cukrot verjük habosra, majd szépen keverjük hozzá a tejes masszához. Hagyjuk hűlni.
Ha megsült a tészta, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk fel nagyon óvatosan 3 egyenlő lapra. Majd töltsük meg a krémmel és a tetejét is kenjük le vele.

Tárolás

Hűtőben kell tárolni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Én az oldalát is megkentem a krémmel és pirított, darált dióval szórtam meg. Nekem elég folyósra sikeredett a töltelék és mindenhova lefolyt mikor kentem a tortát, de miután betettem a hűtőbe szépen megszilárdult.
A tetejét egész diókkal díszítettem.

Vélemények

Mazsola16

Mazsola16
2012.12.03. | 18:25

Mindenkinek nagyon ízlett és azóta is a kedvencek közé tartozik!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!