New York-i sajttorta
Hozzávalók
Az alaphoz:
A töltelékhez:
A tejfölös mázhoz:
Tálaláshoz:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Egy nagy keverőtálban keverjük ki a krémsajtot a cukorral és a vanília kivonattal egy elektromos habverővel alacsony fokozaton. Keverjük hozzá a tejfölt is. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, de csak addig keverjük, amíg elvegyülnek. Ha túl sok levegő kerül a masszába, sülés közben megrepedezik a teteje.
Öntsük a keveréket a kekszes alapra, és tegyük be a sütőbe kb. 40 percre.
Amíg sül a süti keverjük ki a maradék tejfölt a cukorral és a vaníliával. Amint letelt a 40 perc, kenjük a mázat a torta tetejére, és toljuk vissza a sütőbe kb. 10 percre.
Hagyjuk egy rácson teljesen kihűlni, majd fedjük le alufóliával, és tegyük hűtőbe legalább 4 órára, de legjobb, ha egy egész éjszakára.
Vágjuk 16 szeletre, és a gyümölcsökkel tálaljuk.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
New York-i sajttorta
Hozzávalók
Az alaphoz:
A töltelékhez:
A tejfölös mázhoz:
Tálaláshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Egy nagy keverőtálban keverjük ki a krémsajtot a cukorral és a vanília kivonattal egy elektromos habverővel alacsony fokozaton. Keverjük hozzá a tejfölt is. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, de csak addig keverjük, amíg elvegyülnek. Ha túl sok levegő kerül a masszába, sülés közben megrepedezik a teteje.
Öntsük a keveréket a kekszes alapra, és tegyük be a sütőbe kb. 40 percre.
Amíg sül a süti keverjük ki a maradék tejfölt a cukorral és a vaníliával. Amint letelt a 40 perc, kenjük a mázat a torta tetejére, és toljuk vissza a sütőbe kb. 10 percre.
Hagyjuk egy rácson teljesen kihűlni, majd fedjük le alufóliával, és tegyük hűtőbe legalább 4 órára, de legjobb, ha egy egész éjszakára.
Vágjuk 16 szeletre, és a gyümölcsökkel tálaljuk.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?