Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

New York-i sajttorta

jancsa01 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/103-jancsa01
New York-i sajttorta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb torták , Szeletek

Hozzávalók

Az alaphoz

  • 1,5 csésze kekszmorzsa (kb. a 180 g-os csomagolású Győri Édes keksz)
  • 2 ek. cukor
  • 55 g olvasztott vaj

A töltelékhez

  • 1000 g tejszínes krémsajt (pl. Philadelphia)
  • 225 g cukor
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 250 ml tejföl (500 g-ból mérjük ki)
  • 4 tojás

A tejfölös mázhoz

  • a maradék tejföl az 500 g-ból
  • 2 ek. cukor
  • 1 tk. vanília kivonat

Tálaláshoz

  • Gyümölcs
jancsa01 jancsa01 receptje

Elkészítés

Előkészítés

Béleljünk ki egy kb. 33x23 cm-es tepsit alufóliával. A sütőt melegítsük elő 160°C-ra.

Keverjük össze az alaphoz a kekszmorzsát, a cukrot és az olvasztott vajat egy tálban, és nyomkodjuk a tepsi aljába.
Egy nagy keverőtálban keverjük ki a krémsajtot a cukorral és a vanília kivonattal egy elektromos habverővel alacsony fokozaton. Keverjük hozzá a tejfölt is. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, de csak addig keverjük, amíg elvegyülnek. Ha túl sok levegő kerül a masszába, sülés közben megrepedezik a teteje.
Öntsük a keveréket a kekszes alapra, és tegyük be a sütőbe kb. 40 percre.
Amíg sül a süti keverjük ki a maradék tejfölt a cukorral és a vaníliával. Amint letelt a 40 perc, kenjük a mázat a torta tetejére, és toljuk vissza a sütőbe kb. 10 percre.
Hagyjuk egy rácson teljesen kihűlni, majd fedjük le alufóliával, és tegyük hűtőbe legalább 4 órára, de legjobb, ha egy egész éjszakára.
Vágjuk 16 szeletre, és a gyümölcsökkel tálaljuk.

Tálalás

16 szelet lesz belőle.

Tárolás

Hűtőben tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Fontos, hogy minden hozzávaló szobahőmérsékletű legyen, mert csak akkor tudjuk igazán simára keverni a masszát. Ne süssük túl a sajttortát! Ha a tepsit gyengéden megrázzuk, a közepének még lágynak kell lennie.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!