Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pisztáciatorta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Pisztáciatorta

200 g vaj
100 g sótlan pisztácia
200 g porcukor
85 g darált mandula
85 g liszt
5 tojásfehérje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 23 cm-es tortaformát. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra.
Olvasszuk meg a vajat és hagyjuk kihűlni.

Elkészítés

Daráljunk le 85 g pisztáciát a porcukorral, majd keverjük össze a liszttel és mandulával. A maradék pisztáciát vágjuk apróra.
A tojásfehérjét verjük lágy habbá. Keverjük össze a lisztes keveréket a vajjal, majd forgassuk bele a tojáshabot. Simítsuk el a tésztát a formában és szórjuk meg a félretett pisztáciával.
Tegyük a sütőbe és süssük kb. 20-25 percig.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Pisztáciatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
80 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!