Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dió torta-szülinapra

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

6 tojás
20 dkg cukor
20 dkg darált dió
10 púpos evőkanál liszt
6 ek. víz
1/2 dl diólikőr

Krémhez:

20 dkg darált dió
4 dl tej
14 dkg cukor
4 dl tejszín
2 db tojás
½ dl rum

Díszítéshez:

2 dl növényi tejszín
tortagyöngy vagy marcipán figura-virág (alkalomtól függően)
16 db fél dió

Összeállításhoz:

5-6 evőkanál diólikőr
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előző nap kisüthetjük a tortát,ha van időnk rá.

Elkészítés

Tésztához a cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a vizet, és a diólikőrt jól elkeverjük. Lisztet a sütőporral összekeverjük és a tojásos masszához kanalanként felváltva az őrölt dióval hozzáadjuk. Végül a tojások felvert habját óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt 3 lapra vágjuk. A krémhez a tojásokat a pudinggal, cukorral simára keverjük, hozzáadjuk a tejet és lassú tűzön sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a diót, és hozzáadjuk a rumot. Tejszínt kemény habbá verjük, zselatint kevés vízben oldjuk. Ha a krém kihűlt, belecsurgatjuk a zselatint és jól elkeverjük, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt. A 3 lapra vágott tortalapokat megöntözzük diólikőrrel, megtöltjük a krémmel. Tetejét oldalát is krémmel vonjuk be. Tejszínt kemény habbá verve, díszítjük.

Tálalás

Kb. 16 szelet

Tárolás

Hűvös helyen tároljuk, fogyasztás előtt jól hűtsük le!

Alternatív elkészítés

Díszítés alkalomhoz illően. Én névnapra vagy karácsonyra szoktam féldióval díszíteni.
Dió torta-szülinapra Dió torta-szülinapra

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
54 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!