Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nugátkrémes torta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

150 g vaj
150 g mogyorós nugátkrém (pl. Nutella)
70 g cukor
1/2 narancs reszelt héja
3 tojás
250 g liszt
50 g őrölt mogyoró
6 ek. narancslé
16 darab mogyorós bonbon (Ferrero Rocher)

A mázhoz:

50 g porcukor
1/2 narancs reszelt héja
1 ek. narancslé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Zsírozzunk ki egy 26 cm-es kapcsos tortaformát és az alját béleljük ki sütőpapírral.

Elkészítés

Egy keverőtálban habosítsuk ki a vajat a nugátkrémmel, a cukorral és a vanillincukorral. Adjuk hozzá a narancshéjat is. Egyesével keverjük hozzá a tojásokat. Két részletben szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, végül adjuk hozzá a mogyorót és a narancslevet is. Simítsuk a masszát a tortaformába, majd rakjuk ki a tetejét a bonbonnal. Tegyük a sütőbe és süssük 25-30 percig. Hagyjuk a formában kissé pihenni, majd egy rácson hűtsük ki teljesen.
A mázhoz keverjük ki a porcukrot a narancs levével és héjával. Csorgassuk a torta tetejére.
Nugátkrémes torta Nugátkrémes torta Nugátkrémes torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!