Hamburger torta
Hozzávalók
Tészta:
Húspogácsához:
Szószhoz:
Sajthoz:
Elkészítés
Előkészítés
Sütőt előmelegítjük.
Elkészítés
A puha vajat robotgéppel habosra kevertem és apránként hozzáadtam a cukrot, a vaníliás cukrot és addig kevertem, míg krémes nem lett.
Egyenként hozzáadtam a tojásokat, majd a lisztkeveréket a tejjel váltakozva belekevertem.
180 fokon kb. 40-45 percig sütöttem.
A megsült piskótát miután kihűlt félbevágtam, mindkét fél lap aljából lefaragtam és kicsit az oldalát is kisebbre faragtam.
A marcipánmasszát négyzet alakúra sodortam és rátettem az alsó lapra.
A húspogácsához a vizet, a cukrot és a kakaót összeforraltam és leöntöttem vele a lefaragott morzsát. A masszát rákentem a marcipánmasszára.
A szószhoz a tojásfehérjét összekevertem a citromlével és a cukorral. Majd három részre osztottam, és megszíneztem ételfestékkel.
A húspogácsa tetejére nyomtam a három féle szószt.
Ráhelyeztem a "zsemle" tetejét, amire marcipánmasszát reszeltem.
Hamburger torta
Hozzávalók
Tészta:
Szószhoz:
Sajthoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Sütőt előmelegítjük.
Elkészítés
A puha vajat robotgéppel habosra kevertem és apránként hozzáadtam a cukrot, a vaníliás cukrot és addig kevertem, míg krémes nem lett.
Egyenként hozzáadtam a tojásokat, majd a lisztkeveréket a tejjel váltakozva belekevertem.
180 fokon kb. 40-45 percig sütöttem.
A megsült piskótát miután kihűlt félbevágtam, mindkét fél lap aljából lefaragtam és kicsit az oldalát is kisebbre faragtam.
A marcipánmasszát négyzet alakúra sodortam és rátettem az alsó lapra.
A húspogácsához a vizet, a cukrot és a kakaót összeforraltam és leöntöttem vele a lefaragott morzsát. A masszát rákentem a marcipánmasszára.
A szószhoz a tojásfehérjét összekevertem a citromlével és a cukorral. Majd három részre osztottam, és megszíneztem ételfestékkel.
A húspogácsa tetejére nyomtam a három féle szószt.
Ráhelyeztem a "zsemle" tetejét, amire marcipánmasszát reszeltem.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?