sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos-narancsos piskóta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Mákos-narancsos piskóta

185 gramm sütőporos liszt
60 gramm darált mandula
40 gramm darálatlan mák
185 gramm vaj
160 gramm kristálycukor
80 gramm baracklekvár
2-3 teáskanál reszelt narancshéj
80 ml narancslé
3 darab tojás
100 gramm vaj
100 gramm natúr krémsajt
125 gramm porcukor
1 teáskanál vanília esszencia
narancshéj csíkok a díszítéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Narancshéjat vékonyan felszeletelünk és cukorral kandírozzuk.

Elkészítés

Vajazzunk és lisztezzünk ki egy formát. A sütőt 180 fokra (4-es gáz) melegítsük elő. Egy mély tálba szitáljuk össze a lisztet, mandulát és a mákot. A közepébe öntjük a vajat, cukrot, narancshéjat, levét, a tojásokat, jamot, és jól kikeverjük. Kb. 50 percig, tűpróbával ellenőrizve megsütjük. 15 percre egy rácsra tesszük kihűlni a forma nélkül. Ezalatt a krémsajtot a cukorral kikeverjük, a tortára kenjük és narancshéjjal díszítjük.

Tálalás

8 szelet torta

Alternatív elkészítés

A sajtkrémet is ízesíthetjük, de felesleges, mivel a piskótában sok hangsúlyos íz került, így jó összhangban van a natúr krémmel. Aki jobban szereti, helyette tejszínhabot tálaljon mellé.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
80 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!